"Man sākās panika, nezināju, ko darīt." Mežaparkā sievietes automašīnā mēģinājis iekļūt uzmācīgs vīrietis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: structuresxx/Shutterstock

Kāda sieviete vārdā Inga otrdien, 2. augustā, piedzīvojusi nepatīkamu sastapšanos ar nepazīstamu vīrieti. Sieviete ap plkst. 22 ieradās Mežaparkā, lai savāktu savu meitu, kuru gaidot apstājās šķērsielā, bet te pēkšņi Ingas automašīnā mēģināja iekļūt kāds uzmācīgs vīrietis, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Inga rakstīja, ka saistībā ar šajā nedēļas nogalē, 5. un 6. augustā, Mežaparka Lielajā estrādē plānoto koncertuzvedumu "Dziesma dejo. Deja skan" jau kopš otrdienas estrādes teritorijā norisinās dalībnieku mēģinājumi, kuros piedalās arī viņas meita. 2. augusta vakarā mēģinājums beidzās ap plkst. 22 – šajā laikā Inga ar auto ieradās pēc meitas, kuru gaidot apstājās kādā šķērsielā.

"Te pēkšņi no nezin kurienes parādījās vīrietis un sāka klauvēt man pie loga, lai laižu viņu iekšā," stāstīja Inga un piebilda, ka par negaidīto viesi nav likusies ne zinis un turpinājusi gaidīt meitu. Vīrietis pēc neilga brīža licies mierā un aizgājis pie pārdesmit metru attālumā stāvošās kompānijas, taču tur nav uzkavējies ilgi un atkal atgriezies pie Ingas.

"Pēc kāda brīža atkal vīrietis piegāja pie mana auto un sāka jau raustīt durvis, lai laižu iekšā! Man sākās panika, nezināju, ko darīt, baidījos auto iedarbināt, jo domāju, ka durvis automātiski atvērsies! Raustīja durvis jau intensīvāk! Taisījos jau zvanīt policijai, bet tad viņš atkal aizgāja atpakaļ pie kompānijas – es ātri iedarbināju auto un aizbraucu prom," nepatīkamo sastapšanos atstāsta sieviete.

Viņasprāt, policijai būtu nepieciešams Mežaparka teritorijā un apkārtnē pastiprināt patrulēšanu ne tikai plašākos pasākumos, bet arī mēģinājumu laikā, jo tajos tomēr piedalās bērni un tie ilgst līdz pat pusnaktij. "Negribu iedomāties, kas būtu noticis, ja pie manis būtu atnākusi meita," norāda Inga.

TV3 sazinājās ar Rīgas pašvaldības policijas galveno sabiedrisko attiecību speciālistu Tomu Sadovski, kurš sarunā vairākkārt uzsver, ka par šādiem gadījumiem jau notikuma brīdī nekavējoties jāziņo atbildīgajiem dienestiem.

Policija ikdienā daudzviet patrulē, bet, ziņojot par notikumu vietām, kurās izcēlušies kādi nepatīkami incidenti, tā varēs lielāku uzmanību pievērst šiem "karstajiem punktiem".

Vienlaikus Sadovskis norāda, ka policijai nav iespējams vienmēr un visur novirzīt tādus pašus spēkus, kas tiek piesaistīti plašākiem pasākumiem. Papildu resursi kādas vietas uzraudzībai parasti tiek novirzīti gadījumos, kad vietā uzturas vairāk cilvēku – respektīvi, ne tikai pasākuma dalībnieki, bet arī apmeklētāji. Līdz ar to arī šoreiz sagaidāms, ka policija pastiprināti uzraudzīs Mežaparka apkārtni tieši nedēļas nogalē gaidāmo koncertu laikā.

Kas attiecas uz notikuma fiksēšanu video un fotogrāfijās – arī ar šādām liecībām vienmēr ir jēgpilni vērsties policijā. Taču, kā uzsver Sadovskis, visefektīvāk būtu izsaukt policiju uz notikuma vietu, lai dienesta darbinieki uzreiz var pārbaudīt aizdomīgo cilvēku, tostarp ko viņš vēlas, kas viņš ir, vai nav izsludināts meklēšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu