Tīna Tērnere atklāti par attiecībās piedzīvoto vardarbību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ Scanpix

Iespējams, dziedātāja Tīna Tērnere ir pirmā slavenība, kas publiski nostājās pret savu varmāku. Par viņas attiecībām ar Aiku pagājušā gada martā arī HBO laida klajā dokumentālo filmu "Tina", kas ir viena no visu laiku atzītākajām ASV izklaides industrijas milža veidotajām filmām.

Filmā 81 gadu vecā amerikāņu dziedātāja, kas jau kopš 1995. gada dzīvo Šveicē, stāsta gan par saviem panākumiem un īpaši veiksmīgo atgriešanos mūzikas biznesā 80. gados, gan sūro pieredzi ar vardarbīgo vīru.

Autoru tandēma - Dena Linseja (Dan Lindsay) un T. Dž Martina (T.J. Martin) režisētā filma atklāj vairākas detaļas par viņas kopdzīvi ar partneri mūzikā un dzīvē - vardarbīgo vīru Aiku Tērneru (Ike Turner).

Aiks kļuva slavens 50. gados, koncertējot kopā ar Tīnu, taču pēc tam iemantoja mūzikas industrijas ļaundara slikto slavu, kad Tērnere atklāja, ka viņu kopdzīves laikā vīrs viņu regulāri piekāvis. Tīna bija spiesta mukt. 

"Es aizgāju pilnīgi tukšām rokām un biju spiesta visu būvēt no jauna pati," kādā intervijā atklāti reiz stāstījusi dziedātāja, atceroties liktenīgo nakti 70. gados. 

"Tas bija ļoti sarežģīti un bīstami, jo Aiks bija vardarbīgs un tobrīd arī lietoja narkotikas, kas padarīja viņu ļoti bīstamu. Man nebija naudas un nebija, kur iet."

Viņas kabatā bijuši vien 36 centi, kad viņa aizbēga no "Hilton" viesnīcas Dalasā, Teksasā. Viņa izlavījusies caur virtuvi, kad Aiks gulējis.

"Bija pienācis laiks likt tam punktu. Viņš bija konstanti vardarbīgs, paralēli notika citas arī lietas, nebija kontroles, nebija brīvības, bija visu laiku viens un tas pats, un vardarbība," viņa stāsta.

"Tev tas vienkārši piegriežas. Dzīvei nav jēgas, ja palieku šādā situācijā."

Populārā dziedātāja reiz skaidrojusi, ka ar Aiku palikusi kopā tik ilgi savas lojalitātes dēļ, jo panākumus mūzikā viņi guvuši kopā.

"Es viņam apsolīju, ka nekad viņu nepametīšu, un faktiski turējos pie sava solījuma. Taču tad viss nonāca līdz tādam punktam, ka kļuva tik slikti, ka bija laiks doties prom," viņa atminas.

Tīna un Aiks izšķīrās 1978. gadā.

Filmā interviju sniedz pati Tērnere, kā arī vairāki prominenti šovbiznesa cilvēki, piemēram, TV dīva Opra Vinfrija. 

2013. gadā Tērnere atteicās no ASV pilsonības un jau daudzus gadus ir Šveices pilsone. Tērnere iepriekš Šveices medijiem sacīja, ka šajā valstī jūtoties ļoti labi. "Šveicē es esmu ļoti laimīga un šeit jūtos kā mājās. Es nevaru iedomāties vēl labāku vietu, kur dzīvot," Tērnere sacīja vācu valodā iznākošajam laikrakstam "Blick".

Foto: Tīna Tērnere laiku laikos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu