Lauris Reiniks dalās amizantā stāstā no karjeras pirmsākumiem - par ādas biksēm un svešām bekvokālistēm

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Dziedātājam Laurim Reinikam jau ir vairāk nekā 20 gadu skatuves pieredze. Sarunā ar "Apollo.lv" viņš pastāstīja, ka "zaļo gaismu" viņam devis pats Raimonds Pauls. Nesen aizvadītajā "Zelta mikrofona" laureātu koncertā atmiņā atausa smieklīgs atgadījums no karjeras pirmsākumiem - ar ādas biksēm un svešām bekvokālistēm.

1998. gads ir īpašs gads Laura dzīvē, jo tieši šajā gadā viņš pirmo reizi tika stādīts priekšā kā jaunais mākslinieks. "Jā, Maestro man pirmais deva "zaļo gaismu". Tas bija Raimonda Paula "Latvju ziņģē", kur pats Maestro mani pieteica kā jauno mākslinieku.

"Vēl ir tāds video, kur Maestro saka: "Tas ir jauns dziedātājs Lauris Reiniks, un es ceru, ka viņam būs laba karjera." Es ar Maestro kopā biju pusotru gadu un tad pats sāku komponēt."

Kad Lauris turpināja pats savu ceļu 2000. gadu sākumā, viņam spilgti atmiņā palicis pats pirmais "Zelta mikrofons". "Tas bija 2001. gads. Es mācījos vēl universitātē, naudas man tai laikā nebija. Tā laika menedžments man skatuves tērpu ar nepirka, teica, lai pats pērku.

Man pateica, ka jāuzstājas ādas biksēs, jo tas esot moderni. Atceros, ka gāju uz Sporta pili ar visu savu stipendiju un daļu no mēneša naudas kabatā un cilāju visas tās ādas bikses. Kā man viņas riebās! Es nodomāju, ka neko nesaprotu no tā, kas ir stilīgs, tāpēc darīju, ko liek. Par 65 latiem es nopirku savas pirmās ādas bikses pirmajam "Zelta mikrofonam".

Ierodoties pasākumā, kurā viņš tika pieteikts kā jaunais mākslinieks, viņu sagaidīja pārsteigums: "Es ieraudzīju, ka mans tā laika menedžments uz skatuves bija uzlicis divas pilnīgi svešas meitenes kā bekvokālistes, kuras es pirmo reizi mūžā redzēju. Es jautāju, kas tās tādas, jo viņas taču nedzied manā dziesmā, uz ko man atbildēja, ka šīs ir smukākas par tām, kuras iedziedāja," viņš smejas.

Lauris arī deva ieskatu, kas tad īsti notiek slavenību afterpārtijos: "Tie jau ir tie labākie, kur pusvakars miglā tīts, kāds neatceras, kā balle beidzās. Un bieži vēl ir turpinājums "Lauvas namā", jo tur vienmēr var paēst." 

Turklāt viņš atklāj, ka "mūziķi afterīšos nedzied, visiem tā dziedāšana ir līdz kaklam. Paši runā, aprunā, iedzer un paklačojas. Tas mums tur arī notiek."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka dziedātājs un kanāla 360TV raidījuma "Pasaki to skaļi" vadītājs Lauris Reiniks atklājis, ka jaunajā sezonā vairs nebūs redzams televīzijas ekrānos.

Reiniks uz laiku pazudīšot, jo dosies mācību braucienā uz Latīņameriku. Sīkākas detaļas gan mūziķis vēl neatklāj.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu