"Neesmu ļoti ģimeniska." Rūta Reinika-Preisa atklāj, ka vīrs Jānis ir bieži prom no mājām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Dziedātāja Laura Reinika māsa, pasākumu producente Rūta Reinika-Preisa sarunā ar izdevumu "Kas Jauns" stāsta par mātes lomu un dod ieskatu par attiecībām ar vīru Jāni. 

Sarunā Rūta pastāsta, kā tad iepazinusies ar savu vīru Jāni: "Mums nebija zibens no skaidrām debesīm. Mēs iepazināmies nejauši. Draugs mani veda no kāda pasākuma un mašīnā vēl līdzi bija paņēmis drauga draugu. Un es iekāpu tajā mašīnā. Tā mēs iepazināmies. Viņš toreiz teica, ka ir skolotājs. Viņš bija brīvs, un es biju brīva – un mēs vienkārši sākām tikties.

Daudz tikāmies, runājāmies, līdz tomēr tā romantiskā stīga iezagās. Palēnām tas attīstījās."

Rūtas vīrs ir burātājs, vairākkārtējs pasaules un Eiropas čempions Jānis Preiss, bet izrādās, ka ne tikai. Rūta pastāsta vairāk, ar ko nodarbojas viņas vīrs un to, ka viņš bieži ir prom no mājām.

"Mans vīrs ir zemnieks. Bet kā burātājs viņš tagad ir bērnu treneris. Un patiesībā tas ir vindsērfings.

Titulēts Eiropas un pasaules čempions vindsērfingā – tas gan nav mans nopelns, bet es ar to lepojos. Bet, jā, tā viņš ir zemnieks. Liepājā ir daudzi hektāri zemes. Viņš arī pats sēžas kombainā. Un arī tur viņš ir daudz prom, kad sākas sējas un ražas laiks.

Tā nu tagad manas mammas sapnis ir piepildījies – esmu zemnieka sieva.

Vai nu viņš ir lauku nekurienē, vai braukā pa Franciju, Itāliju, vai arī Latīņamerikas krastiem. Katrā ziņā - no mājām prom ir bieži, un tas man jo īpaši liek izjust cilvēku trūkumu manā dzīvē," par vīra prombūtni stāsta Rūta.

Rūta nav tipiska sieviete, kura bērnībā jau izsapņojusi sapni par kāzām un ģimenes dzīvi. Viņa stāsta, ka uz attiecībām raugās pragmatiski: "Es nemaz arī tagad neesmu tik ļoti ģimeniska. Man, piemēram, ļoti nepatīk visu laiku taisīt ēst. Bet tagad tas ir jādara. Ja citiem tas patīk, man tas ir apgrūtinājums. It sevišķi kovidlaikā – gatavo un gatavo…

Taču man ļoti patīk mammas loma. Patīk dzīve ar savu dēliņu un vīru. Nedomāju, ka tagad nu esmu kļuvusi kaut kāda citādāka un ģimeniskāka – vienkārši tagad man ir bērns, par ko gribu rūpēties.

Gribu radīt tādu vidi un dzīvi, kurā viņam būtu labi. Es izjūtu lielu atbildību par to, ka esmu viņu te atsaukusi. Es ļoti savu bērnu respektēju."

Rūtai dēliņš Ričards piedzima 36 gadu vecumā. 

Sarunā viņa runā arī par dzīves mīlestībām, pastāstos, ka tādas dzīve ir bijušas divas: "Nu, mīlestības… Norvēģijā man bija mīlestība. Un tagad es mīlu savu vīru. Bet tagad ir pilnīgi, pilnīgi citādāk. To nevar un es arī negribu salīdzināt. Es esmu tāds cilvēks, kam nav rozā briļļu un taureņu."

Viņa pauž, ka attiecībās ir vairāk ar prātu, nekā ar sirdi. "Tā ir izvēle. Protams, paiet gadi, un pie cilvēka vienkārši pierodi. Bet man ir cieņa un mīlestība pret Jāni joprojām. Un draudzība aug augumā – tas man ļoti patīk. Tas man pilnīgi noteikti patīk labāk nekā iemīlēšanās," atklāta ir Rūta.

Vairāk lasi izdevuma "Kas Jauns" 2. augusta numurā.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Rūta un Jānis attiecības sāka 2015. gadā. 2020. sākumā pasaulē nāca viņu pirmā kopīgā atvase - dēls Ričards. Jānim no iepriekšējās laulības ir divi bērni.

Pāris laulības gredzenus mija 2019. gada decembrī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu