Lielbritānijas izlūkdienests aplēsis, cik armijas komandieru Krievija atlaidusi kopš iebrukuma Ukrainā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: ID1974/Shutterstock

Kopš Krievijas noziedzīgais režīms iebruka Ukrainā, visticamāk, ir atlaisti vismaz seši Krievijas komandieri, kā arī karā krituši desmit Krievijas ģenerāļi, svētdien, 7. augustā, vēsta Lielbritānijas Aizsardzības ministrija, kas atsaucās uz izlūkdienestu sniegto informāciju.

Krievijas bruņoto spēku sliktais sniegums ir dārgi maksājis Krievijas militārajai vadībai, kā rezultātā, visticamāk, kopš karadarbības sākuma 2022. gada februārī ir atlaisti vismaz seši Krievijas komandieri, secinājusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija savā jaunākajā novērtējumā par karu Ukrainā, norādot, ka amatus zaudējuši Krievijas Austrumu un Rietumu militāro apgabalu komandieri.

Ģenerālpulkvedis Aleksandrs Čaiko tika atbrīvots no Austrumu militārā apgabala komandiera amata 2022. gada maijā.

Ģenerālpulkvedis Aleksandrs Žuravļevs, kurš bijis Rietumu militārā apgabala komandieris kopš 2018. gada, nebija ieradies uz Krievijas Karaflotes dienas svinībām Sanktpēterburgā 2022. gada 31. jūlijā, un viņu, visticamāk, aizstājis ģenerālleitnants Vladimirs Kočetkovs, ziņoja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Ģenerālis Oleksandrs Dvorņikovs tika atstādināts no amata pēc tam, kad viņam tika uzticēta vispārējā operācijas vadība Ukrainā, savukārt ģenerālis Sergejs Surovikins pārņēma Dienvidu spēku grupas vadību no ģenerāļa Genādija Židko.

Tikmēr karadarbībā Ukrainā gājuši bojā vismaz desmit Krievijas ģenerāļi, norādījusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu