Basketboliste Grainere šokā par piespriesto deviņu gadu cietumsodu Krievijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Britnija Grainere
Britnija Grainere Foto: FIBA.com

WNBA zvaigzne Britnija Grainere bija "sagrauta" pēc tam, kad Krievijā viņai tika piespriests deviņu gadu cietumsods, paziņoja viņas advokāti, vēsta medijs "Insider".

Intervijā pēc tam, kad Maskavas tiesnesis pasludināja spriedumu, Graineres juridiskās komandas advokāte Marija Blagovoļina sacīja, ka viņi bija gaidījuši uz pusi īsāku cietumsodu.

Grainere, kura ir arī divkārtēja olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvēja, tika aizturēta Krievijā 2022. gada februāra beigās, kad Maskavas Šeremetjevas lidostā muitas darbinieki paziņoja, ka viņas bagāžā atraduši veipu kārtridžus ar marihuānu saturošu eļļu.

Viņas sods bija gandrīz maksimālais sods par narkotiku kontrabandu, par ko var piespriest līdz pat desmit gadiem.

"Viņa ir ļoti satraukta, ļoti saspringta," pēc tiesas sēdes žurnālistiem sacīja viena no Graineres advokātēm Marija Blagovoļina. "Viņa gandrīz nespēj runāt. Viņai šis ir grūts laiks."

Blagovoļina līdzīgi sacīja arī izdevumam "People": "Viņa ir ļoti sagrauta un, godīgi sakot, diezgan šokēta, tāpēc viņai ir nepieciešams sagremot to, kas šodien notika."

Blagovoļina un Aleksandrs Boikovs, vēl viens no Grainere advokātiem, žurnālam "People" sacīja, ka Grainerei piespriestais deviņu gadu cietumsods ir gandrīz divreiz lielāks, nekā viņi gaidīja. Viņi plāno iesniegt apelāciju, ziņo "Bloomberg".

Grinere jūlijā, vairāk nekā četrus mēnešus pēc aizturēšanas, mainīja savu atzīšanos par vainīgu, acīmredzami cenšoties panākt vainas atzīšanu, kas lielā mērā netika īstenota.

Blagovoļina sacīja, ka Grainere bija sagatavojusies, stāstot žurnālistiem, ka basketboliste sprieduma pasludināšanas dienu esot dēvējusi par "nāves dienu". Krievijas tiesās notiesājošo spriedumu īpatsvars ir 99%, un eksperti pirms Graineras uzklausīšanas medijam "Insider" teica, ka, visticamāk, viņas nākotne jau ir "izlemta".

ASV prezidents Džo Baidens nosauca Grainerei piespriesto sodu par "nepieņemamu". Pagājušajā nedēļā viņa administrācija ierosināja apmainīt viņu pret ieslodzīto, piedāvājot notiesāto Krievijas ieroču tirgotāju Viktoru Butu pret Graineri un bijušo ASV jūras kājnieku Polu Velanu.

Baltais nams paziņoja, ka Kremlis atbildēja ar pretpiedāvājumu, kurā bija iekļauts vēl viens notiesātais, un raksturoja to kā "negodprātīgu mēģinājumu izvairīties no ļoti nopietna piedāvājuma un priekšlikuma, ko izvirzīja ASV".

Ceturtdien, 4. augustā, kāda ASV amatpersona žurnālam "People" pavēstīja, ka viņi "joprojām gaida" Krievijas atbildi uz sākotnējo piedāvājumu, savukārt Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs piektdien, 5. augustā, paziņoja, ka Krievija ir "gatava apspriest" šo priekšlikumu, bet izmantojot tikai privātus diplomātiskus kanālus.

Graineres advokāti žurnālam "People" sacīja, ka kopš sprieduma pasludināšanas viņa nav varējusi runāt ar draugiem vai ģimeni, tostarp ar sievu Šerelu, taču viņai ir "atļauja" to darīt un viņa cer, ka nākamnedēļ tiks saņemts zvans.

ESPN sagatavotajā videoierakstā bija redzams, kā Graineres komanda Fīniksas "Mercury" un viņu pretinieces Konektikutas "Sun" ceturtdien notikušajā spēlē ar 42 sekunžu klusuma brīdi pieminēja Graineri. Klusuma brīža garums saistīts ar Graineres spēļu krekla numuru 42.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu