Drobjazko komentē slidošanu Sočos. Uz kritiku atbild ar krievu dzejnieka dzejoli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: drobiazko_margarita/"Instagram"

Piektdien, 5. aaugustā, Kremļa preses pārstāvja Dmitrija Peskova sieva Tatjana Navka sociālajos tīklos paziņoja, ka Sočos, Krievijā, uzstāsies vieni no visu laiku slavenākajiem Lietuvas slidotājiem Povils Vanagas un Margarita Drobjazko. Šis lēmums izpelnījās asu kritiku, uz kuru sestdien, 6. augustā, atbildēja pati Drobjazko.

Krievijā dzīvojošā Drobjazko uz kritiku par saviem plāniem uzstāties Sočos atbildēja ar kāda krievu dzejnieka dzejoli.

"Vispirms novērtējiet sevi, apgūstiet šo mākslu. Un tad tiesājiet savu ienaidnieku un savu tuvāko visā pasaulē. Vispirms iemācieties nepiedot sev nevienu kļūdu. Un pēc tam sauciet uz savu ienaidnieku, ka viņš ir ienaidnieks un viņa grēki ir smagi. Uzvari ienaidnieku nevis citos, bet sevī, un tad, kad to izdarīsi, tev vairs nevajadzēs tēlot muļķi. Tikai tad tu kļūsi par cilvēku," Drobjazko dalījās ar krievu dzejnieka Bulata Okudžavas dzejoļiem sociālajā tīklā "Instagram".

Žurnālists Andrius Tapinas bija pirmais, kurš ziņoja par Povila Vanagas un Margaritas Drobjazko ieceri uzstāties Soču šovā. Izrādās, ka abi Maskavā dzīvojošie slidotāji septembrī Sočos uzstāsies izrādē "Gulbju ezers".

"Eh, Povilas Vanagas un Margarita Drobjazko - jūs vilinās ukraiņu ar asinīm piesūcinātie rubļi, jūs dejosiet Soču "Gulbju ezerā", kad uz Ukrainu lido Krievijas raķetes, jūs smaidīsiet un klanīsiesities aplaudējošajai Krievijas publikai, jo karš ir tālu un jūs tas neskar," teica žurnālists.

"Es redzu, ka jūs tas nemaz neuztrauc. Kā pati Navka raksta savā apsveikumā Vanagasam - esi vesels un laimīgs, un lai viss tavā dzīvē notiek tā, kā tu vēlies. Cik labi būs jūs redzēt Sočos. Dejojiet uz sava ledus Kremļa mūzikas pavadījumā, dejojiet un apbrīnojiet krievu tautas sirdis, bet atcerieties, ka karma ir nežēlīga kuce," rakstīja Tapins.

Savā ierakstā Tapins ne velti pieminēja Vladimira Putina preses pārstāvja Dmitrija Peskova sievu un daiļslidošanas zvaigzni Tatjanu Navku, jo tieši viņa sociālajos tīklos pauda sajūsmu par Soču šovu. Tiek ziņots, ka Tatjanas Navkas izrāde "Gulbju ezers", kurā apvienoti specefekti un slidotāji, tiks izrādīta arēnā "Iasberg Soči Arena" Sočos.

Kopā ar Margaritu Drobjazko un Povilu Vanagas projektā piedalīsies olimpiskie un pasaules čempioni Viktorija Siņicina un Ņikita Katsalapovs, Ivans Rigins un Moriss Kvitelašvili. "Organizatori "Gulbju ezeru", kas no 9. augusta līdz 18. septembrim notiks Sočos, dēvē par klasiskā krievu baleta un daiļslidošanas apvienojumu," Tatjana Navka raksta savā "Instagram" kontā.

"People.lt" mēģināja sazināties ar Vanagas kungu par šo jautājumu, taču viņš neatbildēja uz zvaniem. Bija mēģinājumi sazināties arī ar Vanagaa māti Liliju Vanagieni, lai komentētu dēla lēmumu, taču Lietuvas Slidošanas federācijas prezidente neatbildēja uz zvanu. Vanagas un Drobjazko jau kādu laiku dzīvo Maskavā. Tomēr viņi bieži viesojas Lietuvā, kur pāris katru gadu, tuvojoties ziemas brīvdienām, rīko iespaidīgus ledus šovus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu