Latvijas 3x3 basketbola komanda "Riga" paliek bez ceļazīmes uz Pasaules tūres posmu Utrehtā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase.
Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase. Foto: @basketbols/Twitter

"Rīgas" komanda ar diviem olimpiskajiem čempioniem sastāvā svētdien Ventspilī "OlyBet Sports Bar" Latvijas 3x3 basketbola kausa finālā negaidīti ar 17:21 zaudēja "Priecīgus!" vienībai, kas līdz ar to izcīnīja ceļazīmi uz Pasaules tūres posmu Utrehtā.

Uzvarētāju rindās spēlēja Kārlis Apsītis, Reinis Avotiņš, Rendijs Feikners un Artūrs Grīnbergs, bet "Riga" sastāvā finālturnīrā bija Artūrs Ausējs, Edgars Krūmiņš, Mārtiņš Šteinbergs un Agnis Čavars.

Mačā par trešo vietu Ukrainas komanda "Ukraine-Kelts" ar 21:19 uzvarēja "Bauerfeind".

"Priecīgus!" nedēļas nogalē uzvarēja visās sešās spēlēs, pirms fināla ar pretestību saskaroties vien pusfinālā, kurā ar 16:14 uzvarēja Ukrainas komandu. "Rīgai" līdz finālam bija piecas pārliecinošas uzvaras, tajā skaitā arī pusfinālā pret "Bauerfeind" - 21:11.

Ventspilī 24 vīriešu komandas no Latvijas, Lietuvas un Ukrainas cīnījās par galveno balvu - ceļazīmi uz Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres posmu Utrehtā, Nīderlandē.

Sieviešu sacensībās piedalījās trīs komandas. Apakšgrupā abās spēlēs pārliecinoši uzvarēja RSU, kas uzreiz tika finālā, bet pusfinālā "Vecrīga" ar 14:12 pārspēja "Uzmini Nu!". Finālā RSU ar 17:14 pieveica "Vecrīga" 3x3 basketbolistes.

Uzvarētāju rindās bija Baiba Eglīte, Ieva Stefānija Jundase, Kristīna Petermane un Liza Čumika.

Svētdien sacentās arī labākās Latvijas U-18 vīriešu komandas, izspēlējot "Būvuzņēmuma Restaurators" tūres galveno balvu - apmaksātu braucienu uz starptautisko U-18 vecuma spēlētāju turnīru Ķelnē, Vācijā, 20. un 21.augustā.

Šī turnīra finālā "Tīnuži" ar 19:16 bija pārāki pār "Vilku Banda" komandu. Uzvarētāju sastāvā bija Salvis Garančs, Dāvis Kilēvics, Krišs Liepiņš un Adrians Visockis-Rubenis.

Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīkotajā kausa izcīņā šovasar tika aizvadīti 17 turnīri - Kandavā, Daugavpilī, Madonā, Saulkrastos, Ķekavā, Rūjienā, Limbažos, Ogrē, Jēkabpilī, Valmierā, Salaspilī, Dobelē, Ventspilī, Liepājā, Gulbenē un Rīgā. Startēja 138 komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas.

Finālturnīrā uz Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas teritorijā izvietotajiem profesionālajiem 3x3 basketbola laukumiem startēja 24 komandas, kuras kausa izcīņas posmos uzvarēja vai izcīnīja otro vietu, kā arī ieņēma augstākas vietas vasaras kopvērtējumā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu