VIDEO ⟩ Krievija nāk klajā ar paziņojumu par sprādzieniem okupētajā Krimā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kevin Rothrock @KevinRothrock/Twitter.com

Krievijas Aizsardzības ministrija komentējusi šodien notikušos sprādzienus anektētajā Krimā, ziņo raidorganizācija BBC.

Ministrija paziņojusi, ka munīcijas noliktava Krimas kara lidlaukā nav apšaudīta, ziņo propagandas aģentūra "RIA Novosti". Saskaņā ar tās ziņojumiem militārajā objektā vienkārši eksplodējusi munīcija. 

Prokremliskā ziņu aģentūra arī vēstī, ka munīcijas noliktavā nav bijusi "ugunsgrēka ietekme".

Okupantu ieceltais Krimas vadītājs Sergejs Aksjonovs vēlāk paziņoja, ka ap sprādziena vietu ir noteikta lieguma zona piecu kilometru platībā.

Savukārt okupētās Krimas veselības ministrs Konstantīns Skorupskis paziņojis, ka cietuši pieci cilvēki, tostarp bērns. Vēlāk viņš precizēja, ka četri no cietušajiem guvuši vieglas brūces un jau nosūtīti mājās, piektais ir vidēji smagā stāvoklī, taču viņa dzīvībai nekas nedraud.

Vēlāk pēc notikušā paziņojumu publicējusi arī Ukrainas Aizsardzības ministrija

"Ukrainas Aizsardzības ministrija nevar noskaidrot ugunsgrēka cēloni, taču vēlreiz atgādina par ugunsdrošības noteikumiem un aizliegumu smēķēt neatļautās vietās," teikts ministrijas paziņojumā.

Ukraina arī brīdina, ka ugunsgrēka faktu Krievija varētu izmantot savā informācijas karā.

"Mēs neizslēdzam iespēju, ka okupanti "nejauši" atradīs kādu raksturīgu "ševronu", "vizītkarti" vai pat "DNS"," raksta ministrija.

Tikmēr bijušais Ukrainas Iekšlietu ministrijas vadītāja padomnieks Viktors Andrusivs uzskata, ka Krimas militārajā lidlaukā notikušos spēcīgos sprādzienus izraisījusi Ukrainas armija, ziņo ukraiņu aģentūra UNIAN, atsaucoties uz amatpersonas teikto vietnē "Telegram".

Viņš uzskata, ka Ukraina saņēmusi raķetes ar darbības rādiusu 200-300 km un sāk tās izmantot.

"Kā jūs varētu saprast, raķetes ar darbības rādiusu 200-300 km jau atrodas pie mums un tiek izmantotas," vietnē "Telegram" raksta Andrusivs.

Jau ziņots, ka Krievijas okupētajā Krimas pussalā blakus kūrortpilsētai Saki esošajā krievu kara aviācijas bāzē otrdien atskanējuši sprādzieni un sācies ugunsgrēks, atsaucoties uz aculieciniekiem ziņo "Telegram" kanāls "Krim Segodnja. Novosti".

Pirmais sprādziens atskanējis ap plkst.15.20, bet kopumā bijušas dzirdamas desmit eksplozijas.

Tiek ziņots, ka deg Novofedorivkas kara lidlauka skrejceļš un munīcijas noliktavas.

Vietējie iedzīvotāji ziņo, ka Novofedorivkas virzienā no Evpatorijas izbraucis liels skaits ātrās palīdzības automašīnu. Uz notikumu vietu nosūtīta arī sanitārā aviācija.

Tikmēr Novofedorivku masveidā steidz pamest tūristi, kā arī vietējie iedzīvotāji, un, izbraucot no pilsētiņas, veidojas sastrēgumi.

Novofedorivkas kara lidlauku krievi izmanto Ukrainas Zaporižjas, Mikolajivas un Hersonas apgabala bombardēšanai.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu