Latvijas Regbija federācija biedru ārkārtas kopsapulcē atkal neievēlē jauno prezidentu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Regbija bumbas.
Regbija bumbas. Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas Regbija federācija (LRF) trešdien biedru ārkārtas kopsapulcē neievēlēja organizācijas jauno prezidentu un nākamais mēģinājums būs pirmdien, novēroja aģentūra LETA.

LRF biedri maijā pārvēlēja amatā iepriekšējo prezidentu Aivaru Pilenieku, taču Uzņēmu reģistrā netika apstiprināti vēlēšanu kongresa dokumenti un bija nepieciešams rīkot jaunas vēlēšanas.

Jūlija sākumā par LRF jauno prezidentu tika apstiprināts Kārlis Vents, taču viņa virzītā valde neguva federācijas biedru atbalstu.

Tādējādi federācija bija spiesta izsludināt šogad trešās prezidenta vēlēšanas, kas aizritēja trešdien notikušajā kopsapulcē. Sapulcē klātienē piedalījās 11 delegāti un attālināti - astoņi. Piedaloties 19 no 24 biedriem, sapulce bija lemtspējīga.

Uz prezidenta amatu atkal kandidēja Vents un Pilenieks, kā arī LRF bijušais ģenerālsekretārs Māris Zeltiņš. Visi delegāti varēja balsot par visiem trīs kandidātiem un pirmo kārtu pārvarēja visvairāk balsis, attiecīgi deviņas un septiņas, saņēmušie Vents un Pilenieks, savukārt trīs "par" saņēmušais Zeltiņš neiekļuva otrajā kārtā.

Otrajā kārtā Vents saņēma deviņas balsis, bet Pilenieks - astoņas. Abiem kandidātiem nesaņemot 50%+1 jeb vismaz desmit balsis, balsojums turpinājās trešajā kārtā. Tajā abi kandidāti saņēma pa astoņām balsīm un arī trešajā kārtā prezidents netika ievēlēts.

Turpinājumā norisinājās balsojums, vai kopsapulci turpinās trešdien. Par šo iniciatīvu bija astoņi biedri, tādējādi tā netika apstiprināta. Nākamais balsojums bija par kopsapulces turpināšanu piektdien plkst.19 un, šai iniciatīvai saņemot piecu biedru atbalstu, arī tā tika noraidīta.

Nākamais balsojums bija par sapulces turpināšanu pirmdien plkst.18.30 un tas ar 11 balsīm tika atbalstīts. Tādējādi pirmdien Pilenieks un Vents turpinās cīņu par LRF prezidenta amatu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu