VIDEO ⟩ Ugunsgrēks Matīsa ielā. Pensionāres dzīvoklī dūmos nosmok trīs kaķi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evgenia Terekhova/Shutterstock

Vairāki mājdzīvnieki otrdien, 9. augustā, gājuši bojā ugunsgrēkā Rīgā. Kaut arī degšanas platība nebija liela, indīgie dūmi savairojas pat no niecīgām gruzdēšanas vietām. Tieši tāpēc ir svarīgi mājokļos un daudzdzīvokļu māju kāpņutelpās uzstādīt dūmu detektorus, kas brīdina par piedūmojumu, vēl pirms kāds ir cietis, vēsta "Degpunktā".

9. augusta plkst. 19.30 vakarā Matīsa ielas 44. nama iedzīvotāji sajuta nepatīkamu smārdu piektajā stāvā. Dūmi plūda no kādas pensionāres dzīvokļa durvju spraugām, bet saimniece tikmēr bija izgājusi. Kaimiņi nevilcinoties izsauca ugunsdzēsējus. Aptuveni 70 gadus vecā dzīvokļa īpašniece dūmus nesaelpojās, jo neatradās telpās, bet mediķi viņu tāpat pārbaudīja, iespējams, paaugstinātā stresa radīto veselības problēmu dēļ.

Degšana sākās virtuvē, un tās iespējamais iemesls varētu būt īssavienojums elektrības vados. Nama vecākā informē, ka ugunsdzēsēju akts jeb papīri par ugunsgrēka faktu vēl nav pabeigti, un var izrādīties, ka liesmas izcēlušās arī kādu citu iemeslu dēļ. Diemžēl dzīvoklī atradās vairāki mājdzīvnieki, kas pašu spēkiem nespēja izkļūt no indīgajiem dūmiem.

Dūmu detektors pensionāres dzīvoklī nebija uzstādīts. Ugunsdrošības sistēma nav ieviesta arī kāpņutelpās.

Iespējams, kaķu dzīvības un dzīvokļa interjers būtu glābti, ja būtu skanējusi dūmu detektoru skaļā pīkstoņa, brīdinot cilvēkus par notiekošo laikus.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu