Serēna Viljamsa karjeras noslēguma tūri uzsāk ar zaudējumu Toronto "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Serēna Viljamsa
Serēna Viljamsa Foto: Reuters/ScanPix

Bijusī pasaules tenisa ranga līdere Serēna Viljamsa trešdien piedzīvoja zaudējumu Toronto "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā, kurā ar 2-6, 4-6 piekāpās Belindai Benčičai (WTA 12.) no Šveices.

Jau vēstīts, ka 40 gadus vecā Viljamsa otrdien paziņoja, ka drīzumā noslēgs savu karjeru un šī mēneša ASV atklātais čempionāts būs viņas profesionālās karjeras pēdējais turnīrs.

Viljamsa ir viena no pasaules visu laiku izcilākajām tenisistēm. Viņa pasaules vienspēļu ranga pirmajā vietā ir bijusi 319 nedēļas, ieskaitot rekorda vērtās 186 nedēļas pēc kārtas, un piecas reizes rangā gada beigās finišējusi pirmā.

Amerikāniete izcīnījusi 23 "Grand Slam" vienspēļu titulus. Tik daudz atklātajā ērā nav izdevies nevienai citai tenisistei. Vairāk ir tikai austrālietei Mārgaretai Kortai, kura lielāko daļu 24 titulu "Grand Slam" turnīros sakrāja amatieru turnīros pirms atklātās ēras iestāšanās 1968.gadā.

Citos mačos kanādiete Bjanka Andresku (WTA 53.) ar 6-3, 4-6,

6-3 pārspēja francūzieti Alizē Kornē (WTA 40), bet ar pirmo numuru izsētā WTA ranga līdere Iga Švjonteka no Polijas ar 6-1, 6-2 sakāva Ajlu Tomljanociču (WTA 72.) no Austrālijas.

Savukārt savainojumu dēļ otrās kārtas mačus nepabeidza turnīra ceturtā un piektā raketes - spāniete Paula Badosa (WTA 3.) un Onsa Žabēra (WTA 5.) no Tunisijas.

Badosa kājas muskuļu krampju dēļ pie rezultāta 5-7, 0-1 bija spiesta izstāties no mača pret Jūliju Putincevu (WTA 46.) no Kazahstānas, bet Žabēra pie 1-6, 1-2 neturpināja spēli pret ķīnieti Cjiņveņu Dženu (WTA 51.).

Zaudējumu otrajā kārtā piedzīvoja mājiniece Leila Fernandesa (WTA 13.), kura ar 6-7 (4:7), 1-6 piekāpās brazīlietei Beatrisai Majai (WTA 24.), un ar otro numuru izsētā ranga vicelīdere Aneta Kontaveita no Igaunijas, kas ar 4-6, 4-6 atzina Žilas Taihmanes (WTA 21.) no Šveices pārākumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu