Attēli ar Braienta un viņa meitas mirstīgajām atliekām tikuši izplatīti "joka pēc"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kobe Braients
Kobe Braients Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien, 10. augustā, norisinājās tiesas prāva par Kobes Braienta mirstīgo atlieku bilžu izplatīšanu. Kobes sievas Vanesas advokāts Luiss Lī prāvas laikā atklāja vairākas šokējošas detaļas.

Ir pagājuši jau vairāk nekā divi gadi kopš Kobes Braienta traģiskās bojāejas helikoptera katastrofā. Neilgi pēc tam izcēlās skandāls par policistu lēmumu izplatīt attēlus ar basketbolista un pārējo upuru mirstīgajām atliekām.

Beidzot šis process ir nonācis līdz tiesas zālei, un Vanesas Braientas advokāts nāca klajā ar šokējošiem apgalvojumiem. Jurists norādīja, ka bilžu pārsūtīšana notikusi "joka pēc" un uzskatāma par "vizuālu baumu izplatīšanu".

"Ar attēliem dalījās policisti, kuri spēlēja video spēles. Tie [attēli] nonāca pie personām, kurām nebija absolūti nekāda iemesla tos saņemt," izteicās Lī.

Tāpat jurists atklāja, ka Losandželosas apgabala policists Džoijs Kruzs kādā bārā apkārtējiem rādījis video ar Braienta sakropļoto ķermeni. Lī tiesas sēdes laikā nāca klajā ar video, kurā redzams, ka Kruzs kaut ko telefonā rāda apkārtējiem, kā arī bārmenim, kurš pēc redzētā nekavējoties aizgājis prom no policista.

"2020. gada 26. janvāris ir un vienmēr būs Vanesas Braientas dzīves sliktākā diena. Apgabala policisti šo nelaimi izmantoja nelietīgi. Viņiem Kobes un Džiannas bildes bija kā suvenīri. Viņi iebēra sāli nesadziedējamā brūcē," norādīja jurists.

Paredzams, ka tiesas prāva turpināsies vismaz 10 dienas. Vanesa Braienta šajā tiesas prāvā no Losandželosas apgabala policijas vēlas piedzīt kompensāciju vairāku miljonu ASV dolāru vērtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu