FOTO ⟩ Saldū atklāj pirmo mazumtirgotāja "SPAR" veikalu Latvijā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien Saldū, Rīgas ielā, atklāja pirmo mazumtirdzniecības tīkla "SPAR" veikalu Latvijā.

Veikala atklāšanā piedalījās "SPAR Latvija" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers, SIA "Skarleta" valdes loceklis Artūrs Gabaliņš un Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts (LZP).

Mazumtirgotāja pārstāvji min, ka "SPAR" veikala Saldū platība ir 720 kvadrātmetru, un tajā atrodas arī īpaša beķerejas zona. Saldus "SPAR" ir vidēja izmēra veikals, kas ir "SPAR" tīkla populārākais veikala formāts.

Iepriekš kompānijā informēja, ka veikalu tīkls "SPAR" Latvijā veidos sadarbību ar mazumtirdzniecībā jau strādājošiem uzņēmējiem, un līdz šā gada beigām "SPAR" plāno atvērt vēl vismaz trīs tirdzniecības vietas, tostarp arī Rīgā.

"SPAR" sāka darbību 1932. gadā ar vienu veikalu Nīderlandē, savukārt patlaban tīklā darbojas vairāk nekā 13 500 veikalu 48 pasaules valstīs. 2020.gadā tika atvērts 181 jauns veikals un sasniegts 39,8 miljardu eiro apgrozījums.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "SPAR Latvija" reģistrēta 2021.gada jūlijā, un kompānijas pamatkapitāls ir 250 000 eiro. Kompānijas kapitālā 50% pieder Aleksandram Svarevskim, 27% - SIA "GECO", kuras īpašnieki vienādās daļās ir Oļegs Lūkins, Dainis Šulcs, Andris Lūkins un Gints Caune, savukārt 10% kompānijas kapitālā pieder SIA "Prodimpekss Loģistikas Grupa", kuras vienīgā īpašniece ir SIA "Līna loģistika", kas vienādās daļās pieder Oļegam Lūkinam, Caunem un Šulcam. Vienlaikus 8% "SPAR Latvija" kapitāldaļu pieder Valērijam Ivasenko, bet 5% - Vilcmeieram.

Vilcmeiers: "SPAR" pielāgo preču klāstu un piedāvājumu reģioniem

Mazumtirgotājs "SPAR" pielāgo gan preču klāstu, gan piedāvājumu reģioniem, un ir grūti atrast divus identiskus veikalus, šodien, pirmā "SPAR" veikala atklāšanā Latvijā, Saldū, norādīja SIA "SPAR Latvija" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

Vilcmeiers aģentūrai LETA sacīja, ka "Saldū piedāvājumus ir viens, bet, ja veikals atradīsies Latgalē vai Vidzemē, "SPAR" sortiments var atšķirties, piesaistot vietējos ražotājus. "SPAR" pielāgojas apkaimei, un viens no uzņēmuma principiem ir būt saskarsmē ar vietējo apkaimi un iesaistīties sociālās aktivitātēs reģionā".

Šodien atvērtā "SPAR" veikala Saldū, Rīgas ielā, platība ir 720 kvadrātmetru, un tajā atrodas arī beķerejas zona. Saldus "SPAR" ir vidēja izmēra veikals, kas ir "SPAR" tīkla populārākais veikala formāts, un "SPAR" produkcija tajā veido apmēram 20% no veikalu sortimenta.

Vienlaikus Vilcmeiers sacīja, ka "SPAR" veikala sortiments laika gaitā var mainīties, pielāgojoties klientu vēlmēm.

"SPAR" tīkla veikali atšķiras galvenokārt pēc to lieluma un atrašanās vietas, kā arī sortimenta dažādības. Vilcmeiers norādīja, ka Latvijā plānots arī mazo veikalu formāts "SPAR Express", kurā atrodamas ikdienas gaitās noderīgas preces, tāpat arī sagaidāmi vēl vairāki vidēja izmēra formāta "SPAR", kas būs arī Latvijā visplašāk pārstāvētais formāts. Tāpat arī Latvijā plānots vairāk nekā 1000 kvadrātmetru plašais "EUROSPAR" veikals.

Nākamais vidēja izmēra "SPAR" veikals tiks atvērts augusta beigās Liepājā, savukārt rudenī plānoti nākamie veikali, kas vispirms atradīsies dažādos Latvijas reģionos, tomēr konkrētas adreses Vilcmeiers neatklāja.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu