"Lidl" veikalos gaidāmas izmaiņas čeku drukāšanā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Šonedēļ "Lidl" veikalos Latvijā sākusies pāreja uz jaunu čeku papīru. Vizuāli atšķirīgais, gaiši zilais termiskais čeku papīrs ir saņēmis starptautisko FSC sertifikātu, kas apliecina, ka tas ražots videi draudzīgā veidā, bez ķīmiskām piedevām, portālu "Apollo.lv" informēja "Lidl" pārstāvji.

Jaunais čeku papīrs ir izturīgs pret saules gaismu, un to var ilgstoši uzglabāt, nebaidoties no teksta izbalēšanas.

"Jaunā čeku papīra gaiši zilā krāsa izskaidrojama ar īpašo čeka ražošanas metodi. Čeka papīrs jau uzreiz tiek noklāts ar melnās tintes kārtiņu, kuru pēc tam nosedz plāns baltās krāsas slānis, tā radot papīra gaiši zilo toni. Čeka izdrukāšanas laikā veikala kases aparāts neizmanto melno tinti.

Jaunais čeku papīrs ir eļļas un ūdens izturīgs, tāpēc tas iepirkumu maisiņā nesabojāsies saskarē ar citiem veikalā iegādātajiem produktiem," stāsta Antra Birzule, "Lidl Latvija" Korporatīvās sociālās atbildības vadītāja. Viņa arī norāda, ka jaunais čeku papīrs ir 100% pārstrādājams.

Jaunais "Lidl" čeku papīrs ir brīvs no fenola, un tā ražošanā nav izmantotas ķīmiskas piedevas. Tādējādi jaunais čeku papīrs var tikt izmests un tālāk pārstrādāts bez uztraukuma.

"Lidl Latvija" aktīvu darbību Latvijā sāka 2021.gada 7.oktobrī, atverot kopumā 15 mazumtirdzniecības veikalus. "Lidl Latvija" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2021.gada 1.marta līdz šā gada 28.februārim, sasniedza 101,423 miljonus eiro, kamēr kompānijas zaudējumi bija 53,365 miljoni eiro.

"Lidl Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 251,5 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu