VIDEO Virs Latvijas novērots neparasts skats. To varēja redzēt ar neapbruņotu aci (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Šatrovskis

Naktī uz svētdienu, pateicoties skaidrajām debesīm, Latvijā ar neapbruņotu aci bija saredzama kāda spoža virtene, ziņo aculiecinieki.

Dabas vērotājs Jānis iemūžinājis "Starlink" satelītu "vilcienu".

"Raugoties ar neapbruņotu aci, bija spoži," soctīklos raksta astronoms Ilgonis Vilks. Eksperts norāda, ka "Starlink" satelītu virtene bija redzana diennakti pēc starta.

ASV miljardiera un uzņēmēja Īlona Maska ambiciozā projekta "Starlink" mērķis ir izvietot orbītā desmitiem tūkstošiem satelītu bezvadu interneta nodrošināšanai jebkurā vietā uz Zemes. Masks šajā projektā plāno investēt līdz 30 miljardiem dolāru.

"SpaceX" kopš 2019. gada maija ir palaidusi vairāk nekā 2000 satelītu, no kuriem pašlaik darbojas vairāk nekā 1500, nodrošinot interneta pārklājumu Zemes lielākajā daļā.

Foto: AP/Scanpix

Jau vēstīts, ka uzņēmuma "SpaceX" pirmā "Starlink" platjoslas interneta iekārta Latvijā tika izvietota Aknīstes psihoneiroloģiskajā slimnīcā.

Uzņēmums pavasarī, reaģējot uz Krievijas bruņoto iebrukumu Ukrainā, nosūtīja nepieciešamo infrastruktūru, nodrošinot Ukrainu ar satelītinternetu vietās, kur karadarbības dēļ interneta sakari tika traucēti.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu