Alvis Hermanis par jauno JRT sezonu: Mūsu devīze "Pēdējā sezona Miera ielā" skan drusku draudīgi. Un tā tas arī ir domāts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunais Rīgas teātris (JRT) sācis savu pēdējo sezonu pagaidu telpās Miera ielā 58a. Trupai pievienojas Jānis Skutelis un 11 jaunie aktieri, kā arī atgriežas aktrise un režisore Kristīne Krūze.

Pavasarī JRT plāno skatītājus sagaidīt savās mājās Lāčplēša ielā ar trim skatītāju zālēm. "Jaunajiem spēles laukumiem esam pilnībā sagatavojuši arī aktieru sastāvu. Sezonu sākam ar 28 aktieru trupu. Līdzšinējiem aktieriem pievienojas 11 Latvijas Kultūras akadēmijas JRT kursa beidzēji, kā arī jau vairākas sezonas JRT izrādēs spēlējošais aktieris Jānis Skutelis. Trupā atgriežas arī aktrise un režisore Kristīne Krūze," stāsta JRT pārstāvji.

Miera ielā Mazajā un Lielajā zālē skatītājiem JRT piedāvās desmit jauniestudējumus, kurus iestudēs Alvis Hermanis, Gatis Šmits, Elita Kļaviņa, Kristīne Krūze, Gerds Lapoška un Uldis Tīrons. Atgriežoties Lāčplēša ielā 2023. gada pavasarī, vairākas izrādes veidos Alvis Hermanis, režisors Pēteris Krilovs un pirmo reizi Latvijā izrādi iestudēs izcilais režisors Dmitrijs Krimovs.

Domājot par XXI gadsimta cilvēkiem un jaunajām dzīves tēmām mūsdienu pasaulē, sezonas repertuāru veido visjaunākā dramaturģija un klasikas šedevri. Līdzās garīgās vertikāles meklējumiem, ideoloģiju sadursmēm un cīņām šodienas pasaulē JRT uzmanības fokusā ir cilvēcisko attiecību kvalitāte kā viens no dzīves vērtību mēriem. Ar cilvēciska siltuma meklējumiem un ielūkošanos rafinētos manipulācijas mehānismos mūsu hiperdigitalizētajā laikmetā JRT atvadīsies no savām pagaidu mājām Miera ielā.

JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis komentē:

"Mūsu šīs sezonas devīze "Pēdējā sezona Miera ielā" skan drusku draudīgi. Un tā tas arī ir domāts. Klusums pirms vētras.

Aprīlī jau ceram atgriezties Lāčplēša ielā. No Miera ielas uz Lāčplēša ielu - arī tas jau skan pietiekami simboliski.

Trupas sastāvs nu ir dubultojies. Pirms gada bija 14 aktieri, nu būs 28. JRT aktieru trupa ir nokomplektēta nākamajiem desmit gadiem. Tālāk tad jau redzēs. Jaunais Rīgas teātris bijis intelektuālā diskursa centrs Rīgas sabiedrībai nu jau 30 gadus. Un tā būs arī turpmāk," pauž Hermanis.

Foto: Jānis Deinats
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu