Ukrainai izdevies nogalināt vairāk nekā 100 "Vagner" algotņu, norāda amatpersona (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: withGod/Shutterstock

Ukrainas armija veikusi triecienu Krievijas algotņu formējuma "Vagner" štābam okupētajā Luhanskas apgabala Popasnā. Iespējams, nogalināti vairāk nekā 100 krievu algotņu, pirmdien, 15. augustā, atklāja Luhanskas apgabala administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs.

Vienlaikus viņš noraidīja informāciju, ka triecienā nogalināts "Vagner" vadītājs Jevgēņijs Prigožins, taču nogalināto vidū ir viņa vietnieki.

"Nesen mēs redzējām blīkšķi Popasnā.

Sīkāku informāciju pagaidām neatklāsim, bet, ja izrādīsies, ka tur gājuši bojā vairāk nekā 100 "vagneriešu" no vadošā sastāva, tas mums vairs nebūs jaunums," paziņoja Haidajs.

"Diemžēl, visticamāk, par pavāru (Prigožinu) mūs neiepriecinās, bet vietnieki - jā, un skaitlis par vairāk nekā 100 bojāgājušajiem - jā," piebilda Haidajs.

Informāciju par triecienu "Vagner" štābam svētdien apstiprināja Krievijas kanāli vietnē "Telegram", kur arī publicētas fotogrāfijas ar iznīcināto štābu.

Krievijas medijos bija izskanējis, ka kopš trieciena Popasnā nav izdevies sazināties ar Prigožinu.

Žurnālists Deniss Kazanskis vietnē "Facebook" ziņoja, ka "Vagner" štābs iznīcināts ar precīzu raķešu artilērijas sistēmas "Himars" trāpījumu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu