No Austrālijas zoodārza izbēgusi sarkanā panda atrasta vīģes kokā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Sarkanā panda, kas pēc bēgšanas no Austrālijas zooloģiskā dārza divas dienas pavadīja klaiņojot, svētdien, 14. augustā, tika noķerta pēc tam, kad to pamanīja netālu esošā parka vīģes kokā, vēsta "Huff Post".

Septiņus gadus vecā panda Ravi Adelaides zoodārzā ieradās pagājušajā nedēļā, kad viņu atveda no cita zoodārza, cerot, ka tā veidos pāri ar sarkano pandu mātīti Mišrī. Taču piektdien, 12. augustā, Ravi pazuda.

Adelaides zoodārza direktors Fils Einslijs Austrālijas raidorganizācijai pastāstīja, ka zoodārza darbinieki svētdien, 14. augustā, bez panākumiem centās Ravi no vīģes koka pievilināt ar kādu no viņa iecienītākajiem ēdieniem, tostarp bambusu un saldo kukurūzu.

Beigās viņi panāca pandas notveršanu ar trankvilizatora šāvienu.

"Mēs izmantojām vairākas dažādas šautriņu ierīces, un tad nācās gaidīt apmēram 15 minūtes, lai zāles sāktu iedarboties," teica Einslijs.

Pēc tam Ravi iekrita zoodārza darbinieku segās.

"Ravi klājas ļoti labi," Einslijs teica raidorganizācijai. "Šobrīd Ravi atrodas dzīvnieku slimnīcā, kur viņš pavadīs nākamās divas vai trīs dienas. Vienkārši gribu pārliecināties, ka dzīvnieks ir atveseļojies pēc sava piedzīvojuma."

Einslijs sacīja, ka viņi atklāja Ravi izbēgšanu piektdienas rītā un sākotnēji koncentrēja uzmanību uz zooloģiskā dārza teritoriju, domājot, ka viņš varētu būt uzrāpies kādā no tur esošajiem lielajiem kokiem. Tikai svētdienas rītā zoodārza darbinieks pamanīja viņu vīģes kokā blakus esošajā botāniskajā dārzā.

Einslijs raidorganizācijai pastāstīja, ka viņi pārskatīs zoodārza videonovērošanas kameru ierakstus, lai noskaidrotu, kā Ravi izbēga.

"Mēs zinām, ka sarkanās pandas ir neticami veiklas un slavenas ar to, ka bēguļo," norādīja Einslijs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu