"Krievi mūs mēģina nogalināt, jo ir vāji." Usiks par karu Ukrainā un gatavošanos Džošua cīņai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Ukraiņu boksa superzvaigzne Oleksandrs Usiks sarunā ar "The Guardian" žurnālistu Donaldu Makrē izteicies par karu Ukrainā un gatavošanos ilgi gaidītajai revanša cīņai pret Entoniju Džošua.

Jau 20. augustā abi boksa spīdekļi tiksies ringā, lai noskaidrotu, kurš no viņiem Saūda Arābijas pilsētu Džidu pametīs ar Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) supersmagā svara čempiona jostām.

Tomēr Usikam papildu lielajai ažiotāžai ap revanša cīņu ir jāsadzīvo ar faktu, ka viņa dzimtenē joprojām norisinās karadarbība. Bokseris neslēpa, ka pārdzīvotais ietekmējis arī viņa svaru.

"Pirmā mēneša laikā zaudēju aptuveni 10 mārciņas (4,5 kilogramus)," atminējās Usiks, kurš, sākoties Krievijas noziedzīgā režīma iebrukumam Ukrainā, iestājās savas dzimtenes armijā.

Tomēr bokseris atzina, ka, uzsākot sagatavošanās procesu gaidāmajai cīņai, problēmas ar svaru pazudušas. Viņš arī uzsvēra, ka kopā ar komandu strādā pie muskuļu masas audzēšanas.

"Negribu daudz runāt par svaru, bet jūtos ļoti spēcīgs. Tas ir redzams zālē, bet es to pierādīšu arī ringā," norādīja bokseris, piebilstot, ka lielāka muskuļu masa neierobežos viņa ātruma īpašības un veiklību.

Usiks jūlija sākumā citā sarunā ar Makrē atzina, ka viņam bijušas problēmas ar situācijas apskaidrošanu savām atvasēm.

"Bērni man vaicā: "Tēti, kāpēc viņi mūs grib nogalināt?" Man uz šo jautājumu nav atbildes," toreiz sacīja Usiks.

Tagad bokseris atzīst, ka bērni joprojām viņam uzdodot šo jautājumu, tomēr tagad viņš zinot, ko atbildēt.

"Tagad man ir atbilde. Saviem bērniem skaidroju, ka krievi mūs mēģina nogalināt, jo ir vāji. Saku, ka tas arī ir galvenais iemesls, kāpēc viņi neuzvarēs šo karu. Mēs esam stiprāki par viņiem," sacīja Usiks.

Kā zināms, Ukrainā Usika cīņu būs iespējams vērot bez maksas. Ukraiņu bokseris bija gatavs nosegt izmaksas, tomēr cīņas organizatori cīkstonim nāca pretim, nodrošinot viņa cīņas bezmaksas translēšanu Ukrainā.

"Tas ir lieliski. Fakts, ka mājās [Ukrainā] visi šo cīņu varēs vērot, mani iedvesmo," piebilda bokseris.

Usikam profesionālajā boksa karjerā aiz muguras ir 19 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu. Savukārt Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 26 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu