Trīsdesmit gadu laikā pirmo reizi peldkostīmā. Sieviete par cīņu ar ķermeņa dismorfiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Komarova Julia/ Shutterstock

Džuljeta šovasar pirmo reizi pēdējo trīsdesmit gadu laikā uzvilka peldkostīmu. Sieviete cīnās ar ķermeņa dismorfiju un sava ķermeņa pieņemšanu, vēsta medijs "Huffpost".

"Man ir ļoti karsti un esmu nosvīdusi, bet tas nav saistīts ar āra temperatūru. Tas ir no milzīgās trauksmes, jo šajā ēkā ir brīnišķīgs baseins un pirmo reizi pēdējo trīsdesmit gadu laikā esmu uzvilkusi peldkostīmu. Precīzāk, 31 gada laikā," raksta Džuljeta.

⁠"Gandrīz jebkurai sievietei tas šķistu biedējoši. Apaļīgai sievietei šī ideja pēkšņi šķiet šausminoša," skaidro Džuljeta.

⁠Viņa piebilst, ka bailes pastiprināja tas, ka peldkostīms ir divdaļīgs.

⁠Viņas draudzene plānoja doties uz baseina ballīti: "Kad viņa ir turpat, es uzreiz jūtos labāk - joprojām nervoza, taču vairs ne tik ļoti. Protams, apkārt nav daudz cilvēku, taču jebkurā brīdī var atnākt vairāk, bet es pat vairs nebaidos. Tā vietā es ieeju ūdenī, un tā temperatūra ir gandrīz ideāla."

Džuljetai ir ķermeņa dismorfija - pat ja viņas ķermenis atbilstu sabiedrības skaistuma standartiem, tāpat viņa atrastu iemeslus, lai to neieredzētu.

"Daudzas no manām nīstajām nepilnībām nav saistītas ar svaru, taču mūsu kultūrā ir ļoti grūti būt apaļīgam, nejūtot riebumu, redzot sevi fotogrāfijās. Cīņa ar to ir viens no iemesliem, kāpēc es tagad tik daudz fotografējos." ⁠

⁠Šobrīd sieviete priecājas par saviem attēliem; viņa vairs nemeklē trūkumus - īstus vai izdomātus:

"Tā vietā es redzu tīru, nefiltrētu prieku, redzu sevi izstarojam laimi. Esmu par to ļoti priecīga, taču arī dziļi apbēdināta par savu pagātnes "es"."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu