Andris Kivičs: Kamēr Kivičs nepārstāvēs Latviju Eirovīzijā, uzvaras nebūs (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Skandalozais mūziķis un nu jau arī šovu zvaigzne Andris Kivičs šovā "Slavenības. Bez filtra" nācis klajā ar ambiciozu paziņojumu. Viņš plāno pieteikt savu kandidatūru šī gada Supernovas konkursam, jo uzskata, ka Latvija var iekļūt finālā tikai tad, ja to pārstāvēs Kivičs.

"Es zinu, ka visi par mani smiesies, bet es teikšu tā - kamēr Kivičs nepārstāvēs Latviju Eirovīzijā, uzvaras nebūs."

Kivičs arī nodzied, viņaprāt, uzvarētājdziesmas piedziedājumu: "Eiropa ir mūsu mājas. Eiropa ir ģimene. Sadzīvosim! Un dzīvosim mierā un harmonijā. Jeje." Kivičs dziedāja angļu valodā.

Pēc priekšnesuma Kivičs ir nopietns un saka: "Es iesniegšu dziesmu augstā ierakstu kvalitātē šā gada Supernovai. Es tiešām ticu, ka Latvija tiks uz lielo finālu tikai tad, ja to pārstāvēs Andris Kivičs."

"Apollo.lv" jau vēstīja, šogad Latviju pārstāvēja grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad". Grupa šī gada 12. februārī tiešraidē kļuva par LTV dziesmu konkursa "Supernova 2022" uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā.

Diemžēl puiši finālā netika. Pēc Eirovīzijas oficiālajiem datiem, žūrija un skatītāji Latvijai pirmajā pusfinālā piešķīra 55 punktus. Arī Dānija saņēma tikpat punktu, abas valstis dalīja 13./14. vietu no kopumā 17.

Šī jau bija piektā reize pēc kārtas, kad Latvijai neizdevās iekļūt Eirovīzijas finālā.

Gadu iepriekš Latviju pārstāvēja dziedātāja Samanta Tīna. Dziedātāja palika pēdējā vietā. Samanta Tīna īpaši palikusi atmiņā arī tamdēļ, ka dziedātājas dalība "Eirovīzijā" Latvijai izmaksāja visdārgāk. 2021. gadā kopējās Eirovīzijas izmaksas Latvijas Televīzijai bijušas nedaudz vairāk par 150 tūkstošiem eiro.

Latvijai pēdējo reizi kvalificēties finālam izdevās 2015. gadā, Latviju togad pārstāvēja dziedātāja Aminata ar dziesmu "Love Injected". Viņa ieguva 6. vietu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu