Samaksāt rēķinus vai pabarot bērnus? Igauņi gatavojas protestam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vitalii Demin/Shutterstock

Trešdien vidējā elektroenerģijas cena Igaunijā pieaugs par 42%. Tas nozīmē, ka no plkst. 18.00 līdz 19.00 elektrība maksās četrus eiro par kilovatstundu jeb 4000 eiro par megavatstundu. Tas ir absolūts rekords. Martins, tāpat kā daudzi citi igauņi, trešdienas, 17. augusta, vakarā protestējot plāno uz stundu atslēgt elektrību, vēsta portāls "Limon".

Sociālajos tīklos izplatījies aicinājums Igaunijas iedzīvotājiem trešdien, 17. augustā, no sešiem līdz septiņiem vakarā nelietot elektroenerģiju.

"Protesta vārdā - nelietojiet elektrību no plkst. 18 līdz 19!" sociālajā tīklā "Facebook" rakstīja bijušais AS "Riigi Kinnisvara" vadītājs Urmass Somelars. "Ne valstu vadītāji, ne valsts enerģētikas uzņēmumu vadītāji līdz šim nav spējuši darīt neko saprātīgu, lai apturētu šo "Nord Pool" bezjēdzību," viņš paskaidroja.

Ieraksts internetā izplatījās strauji, saņemot vairāk nekā 200 komentārus, turklāt ar ierakstu dalījās 3000 cilvēku. Lielākā daļa piekrīt ziņojuma autoram un plāno šovakar uz stundu izslēgt elektrību. "Jā, tieši tā!" teica arī igaunis Martins.

Igaunijas iedzīvotājs sacīja, ka šāda cena ir neiedomājama un viņš būtībā nav gatavs to maksāt. "Šī cena ir biedējoši augsta, un, manuprāt, to ir radījusi nekompetenta politika," viņš uzskata.

"Mūsu piecu cilvēku ģimene dzīvo īrētā dzīvoklī, un viss, sākot ar ūdens sildīšanu un beidzot ar apkuri, tiek darbināts ar elektrību. Citiem vārdiem, 80 procenti no mūsu komunālo pakalpojumu rēķiniem ir elektrības rēķini," bažīgs ir Martins.

Vai elektrības atslēgšana palīdzēs? "Droši vien ne tieši, bet es ceru, ka šai akcijai pievienosies pēc iespējas vairāk cilvēku un tas dos vismaz kādu signālu varas iestādēm! Iespējams, mūsu ģimene kaut kā tiks galā ar ziemas periodu, bet es domāju, ka ikviena cilvēka pienākums jau tagad ir iestāties par tiem mūsu valsts iedzīvotājiem, kuri ir trūcīgāki," sprieda Martins.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu