VIDEO Jaunākā informācija par strīdu Jelgavas naktsklubā. Arī piekautā meitene stāsies likuma priekšā (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirms pāris dienām sākti jauni pārkāpuma procesi saistībā ar strīdu starp apsargu un meiteni naktsklubā "Tonuss" Jelgavā. Secināts, ka meitene, kuru piekāva apsargs, strīdu izprovocējusi un pati stāsies likuma priekšā, lai atbildētu par savu uzvedību, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kā liecina sākotnējā informācija, sociālajā tīklā "Facebook" tika ievietots video, kur redzams, kā vīrietis, naktskluba "Tonuss" apsargs, sit meiteni. 2003. gadā dzimusī jauniete vērsās Jelgavas pilsētas slimnīcas uzņemšanas nodaļā pēc medicīniskās palīdzības, informē VP.

Toreiz iestādes apsargs izmantoja piparu gāzi un dūres, lai atturētu kādu 19 gadus vecu meiteni no kluba apmeklēšanas.

Kluba "Tonuss" valdes loceklis Ivo Eltermanis skaidro, ka apsargs ir atlaists no darba. "Mums tas liekas kas neiedomājams un nepieņemams. Cīnāmies, lai mēs būtu droša vieta, kur atpūsties. Neskatoties uz to, ka jauniete apsargam spļāvusi un spērusi, apsarga rīcība nav attaisnojama, noteikumi viņam bija zināmi," saka Eltermanis.

Vardarbības epizodi nofilmēja aculiecinieki. Tika sākta administratīvā pārbaude pret apsargu, taču medicīniskā ekspertīze secināja, ka meitenei  nav nodarīti miesas bojājumi.

"Ekspertīze secināja, ka nav nodarīti nekādi miesas bojājumi. Apsargs piparu gāzi nepūta meitenei acīs, bet ar atstatumu, līdz ar to iedarbība nav tik liela, lai nodarītu bojājumu redzei," noskaidrots policijā.

Izmeklēšanas laikā policija noskaidroja arī konflikta iemeslu jeb kas noticis aptuveni stundu iepriekš, pirms no kabatas tika izvilkts piparu gāzes baloniņš. Izrādās, meitene esot provocējusi apsargu, taču tas tāpat likuma priekšā neattaisno vīrieša reakciju un vardarbīgās metodes kārtības ieviešanai.

"Kompānija, ar kuru kopā bija jauniete, devās ik pa laikam ārā no kluba un atgriezās. Naktssargs pamanīja, ka ar katru reizi kompānija atgriežas iereibušāka. Apsargs brīdināja, ka neielaidīs viņus. Novērtējot uzvedību, apsargs nolēma meiteni neielaist. Viņa sāka apspļaudīt durvis un apsargu," norāda policijā.

Lietas izskatīšana nebeigsies ar pirmā nozīmētā administratīvā pārkāpuma procesa beigām. Šobrīd tiek lemts par abu kautiņā iesaistīto cilvēku atbildību, proti, arī piekautās meitenes rīcība tiek traktēta kā pretlikumīga, par ko pienākas sods.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu