"Pārskrēja šermuļi..." Internetā nopludinātas Braienta un viņa meitas mirstīgo atlieku skices

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kobe Braients
Kobe Braients Foto: Reuters/ScanPix

Sociālo mediju lietotāju nosodījumu izpelnījusies Kobes Braienta un viņa meitas Džiannas mirstīgo atlieku skiču un autopsijas datu nopludināšana internetā.

Traģiski bojā gājušā Braienta sieva Vanesa jau tiesājas ar Losandželosas apgabala policiju par attēlu, kuros redzamas viņas tuvinieku mirstīgās atliekas, izplatīšanu privātos nolūkos.

Domājams, ka Vanesai būs jāsāk vēl viens tiesvedības process, jo tagad sociālajos medijos cirkulē arī Kobes un Džiannas autopsijas dati, kuriem pievienotas viņu mirstīgo atlieku skices.

Šaušalīgās skices bez lielām pūlēm ir iespējams atrast teju jebkurā sociālo mediju platformā. Tomēr jābrīdina, ka šie attēli visnotaļ precīzi attēlo stāvokli, kādā tika atrastas Džiannas un Kobes mirstīgās atliekas.

Kā augstāk minētajā tiesas prāvā liecināja Losandželosas apgabala kapteine Emīlija Taušere, notikuma vietā pavēries šaušalīgs skats.

"Cilvēku mirstīgās atliekas bija atrodamas 457 metrus platā laukumā. Notikuma vieta bija lielāka par diviem futbola laukumiem," liecinājusi Taušere, piebilstot, ka Kobe tika identificēts tikai pēc viņa ādas toņa un tetovējumiem uz rokas.

Par absolūtu profesionalitātes trūkumu liecina arī fakts, ka Losandželosas apgabala medicīniskās pārbaudes birojs Kobes un Džiannas lietas izmeklētāja ziņojumu (ar mirstīgo atlieku skicēm) tiešsaistē tirgo par 59 ASV dolāriem... Par papildu 15 ASV dolāriem iespējams iegādāties nāves apliecinājuma dokumentu.

Sociālo mediju lietotāji neslēpa sašutumu par autopsijas rezultātu popularitāti internetā.

"Man nešķiet normāli, ka es tik vienkārši varēju atrast šo autopsiju rezultātus," rakstīja kāds "Twitter" lietotājs.

"Cilvēki ir dīvaini. Kāpēc Kobes autopsijas rezultāti "lidinās" internetā?" rakstīja kāds cits lietotājs.

"Lasot Kobes un viņa meitas autopsiju, atkal sajutu sāpes krūtīs," piebilda cits "Twitter" lietotājs.

"Man pārskrēja šermuļi, ieraugot Kobes un Džianas autopsiju," rakstīja "Twitter" lietotājs.

Atgādinām, ka Braients un vēl astoņi cilvēki, tajā skaitā basketbolista 13 gadus vecā meita Džianna jeb Džidži, 2020. gada 26. janvāra rītā gāja bojā helikoptera avārijā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu