No piektdienas Ādažu poligonā sāksies Zemessardzes militārās mācības

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemessardzes militārās mācības. Ilustratīvs attēls.
Zemessardzes militārās mācības. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

No piektdienas, 19. augusta, līdz svētdienai, 21. augustam, Ādažu poligonā tiks rīkotas Zemessardzes militārās mācības. To mērķis ir pilnveidot zemessargu zināšanas un prasmes, orientējoties apvidū. Militārā tehnika pārvietosies pa koplietošanas ceļiem.

Mācību laikā gan diennakts tumšajā, gan diennakts gaišajā laikā pa koplietošanas ceļiem pārvietosies zemessargi formas tērpos ar ieročiem uz 6x6 bezceļa transportlīdzekļiem.

Plānota militārās tehnikas pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem, kā arī pa šoseju A1/E67 līdz apdzīvotai vietai Lilaste.

20. augustā Ādažu poligona piegulošajā teritorijā pa koplietošanas ceļiem pārvietosies militārie transporta līdzekļi, karavīri un zemessargi.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Tāpat no ceturtdienas, 18. augusta, līdz 25. augustam Ādažu poligonā un Madonas apkārtnē notiks militārās mācības "Simple Strike", lai trenētu un pilnveidotu Latvijas un ASV sadarbību tuvā gaisa atbalsta jomā.

Mācību mērķis ir veikt tuvā gaisa atbalsta kontrolieru individuālo apmācību un trenēt gaisa atbalsta integrēšanu manevrā.

Mācībās piedalīsies Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes tuvā gaisa atbalsta kontrolieri, Zemessardzes 26. kājnieku bataljons un ASV Jūras kājnieku vienība ar helikopteriem "AH-1" un "UH-1".

Militārās mācības "Simple Strike" norisināsies gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, lai trenētu spēju pildīt uzdevumus dažādos apstākļos. Ādažu poligonā mācību laikā notiks kaujas šaušana diennakts tumšajā laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu