Jānis Jubalts pastāsta, kā viņa saksofons nonāca pie Mika Džegera (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Makare/LETA

Jau šo sestdien, 20. augustā, Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē grupa "Prāta Vētra" noslēgs koncerttūri "Gads bez kalendāra". Lai gan grupai pietiekami liels stāžs, uzstājoties uz mazākām un lielākām skatuvēm, "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" grupas ģitārists Jānis Jubalts atklāj, ka satraukums joprojām pavada katrā koncertā. Viņš arī dalās stāstā par to, kā viņa saksofons nonāca pie leģendārās grupas "The Rolling Stones" vokālista Mika Džegera.

Mūziķis atklāj, ka nav noslēpums, ka palikuši vien pāris gadi līdz 50. dzimšanas dienai. Viņš gan norāda, ka gadi nemaz neatbilstot tam, kā viņš iekšēji jūtas. "Es joprojām jūtos kā 27 un 35 gadu robežās. Es ceru, ka tā vētras, kas manī ir mazliet noslēpusies, nāks vēl ārā."

Sarunā viņš atklāja, ka seko līdzi leģendārās grupas "The Rolling Stones" gaitām un atklāj kādu īpašu stāstu par to, kā viņa saksofons nonācis pie Mika Džegera.

"Mikam Džegeram bija 60 gadu jubileja, kad mēs Prāgā, ja nemaldos 2004. gadā viņus iesildījām. Mēs Džegeram uzdāvinājām manu saksofonu, ko man draugi bija gadu iepriekš uzdāvinājuši no antikvariāta. Kolēģi man teica: "Janka, labāku dāvanu mēs neatradīsim." Man nebija žēl, jo es zinu, ka tas ir pie Mika Džegera."

Taču atgriežoties pie sarunas par to, ka tikko aizvadīti vairāki grupas koncerti, kas pulcējuši tūkstošiem cilvēku, Jubalts atklāj, ka pieredzes bagāža nemaina to, ka pirms katra koncerta joprojām ir uztraukums.

"Ir satraukums. Joprojām viņš ir un katrā koncertā,"

stāsta Jubalts. "Jelgavā bija pirmais koncerts, un šis satraukums bija lielāks, kā jau pirms pirmā koncerta, bet arī tagad, kad bijām Valmierā, tas satraukums nekur nepazuda. Un arī Daugavpilī viņš nepazuda."

Tieši Daugavpilī bijusi sajūta, ka izspēlēsies iepriekšējās tūres scenārijs, kad lijis lietus visu koncertu, taču brīdī, kad bijis jākāpj uz skatuves, lietus mākoņi pazuduši un parādījusies skaista varavīksne – kā zīme, ka viss būs labi.

Jubalts arī stāsta, kādas emocijas ir uzstājoties: "To grūti pat aprakstīt. Līdzīgi kā grāmatās – mēs paši varam iztēloties, ko domā galvenais varonis, ka viņš stāsta vai apraksta, piemēram, kādu vietu vai notikumu.

Tāpat man arī būs ļoti grūti izstāstīt tās emocijas, ko mēs sajūtam uz skatuves, spēlējot dziesmas un tiešām sajūtot to enerģiju no cilvēkiem, ko viņi mums dod atpakaļ."

"Lasot komentārus un ko personīgi raksta cilvēki, satiekot uz ielas, tiešām šīs atsauksmes ir ļoti labas. Tādas pat, varētu teikt, sirdi plosošas, jo šie stāsti, ko cilvēki stāsta, – kā viņi ir braukuši, kā viņi gatavojušies, kā viņi gaidījuši, cik viņi dienas vai pat arī nedēļas līdz tūrei ir klausījušies visus "Prāta Vētras" albumus," stāsta Jubalts.

Tāpat grupas ģitārists atklāj kādu stāstu par nesenu satikšanos ar fanu:

"Man pat bija situācija, kad es agri no rīta pirms Jelgavas koncerta gāju uz bankomātu, un pie bankomāta stāv vīrietis ar austiņām, viņš pagriežas pret mani un saka: "Es šovakar iešu uz jūsu koncertu." Es saku: "Forši." Viņš saka: "Bet kā tu domā, ko es klausos?"

Viņš rāda, ka viņš klausās albumu "Gads bez kalendāra", un viņš saka: "Es jau četras dienas iepriekš esmu noklausījies pilnīgi visus jūsu albumus."' Tad fans jautājis, kuras dziesmas grupa spēlēs no vecajiem albumiem, un tas esot viens no jautājumiem, ko cilvēki vienmēr jautājot.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka šajā nedēļas nogalē Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē grupa "Prāta Vētra" noslēgs koncerttūri "Gads bez kalendāra". Koncerta apmeklētāju ērtībām tika sagatavoti ieteikumi patīkamākam koncerta apmeklējumam.

Pilno raidījuma ierakstu klausies šeit!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu