Intervija ar latviešu pāri, kuri, ceļojot ar motociklu Āfrikā, nāvējoši notrieca cilvēku (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ ride.with.mimi

Jau pāris nedēļas internetā klejo latviešu pāra - Māras un Daniels - traģiskais stāsts par to, kā ceļojot ar motociklu Āfrikā, nāvējoši tika notriekta sievieti, kura ceļā uz slimnīcu zaudēja dzīvību. Tiešsaistes žurnālam "Klik" izdevās ar jauniešiem aprunāties, lai noskaidrotu, kā risinās situācija.

Apceļot Āfriku ar motociklu bijis Daniela sapnis. Jaunais vīrietis visu savu pēdējo naudu ielika jaunā motociklā un šopavasar sāka savu piedzīvojumu kopā ar savu draudzeni Māru.

Dienu pirms liktenīgā 5. augusta, kad Daniels notrieca sievieti, pāri pievīla navigācija un viņi novirzījās no asfalta ceļa. Abi piedzīvoja negadījumu, braucot pāri koka tiltam, - tas salūza un Māra guva smadzeņu satricinājumu. "Viņa aizmirsa visu Nigēriju, kur bijām trīsarpus nedēļas, Kamerūnu aizmirsa... Es aizvedu viņu uz vietējo klīniku, kas bija slikta iestāde, kur viņu nosūtīja taisīt datortomogrāfiju. Nākamajā rītā devāmies tālāk uz Librevillu. Un jā, Kongo ap plkst. 16.00 notika tā traģēdija."

Daniela vadītais motocikls notrieca sievieti, kura nomira ceļā uz slimnīcu. Viņš atminas, ka sieviete izskrējusi uz ielas, izvairījusies no pretim braucošās kravas automašīnas un tad apstājusies ielas vidū. "Viņa nemaz nepaskatījās uz manu pusi nevienu reizi. Es sāku signalizēt, samazināt ātrumu, viņa sāka skriet uz labo sānu joslu. Es mēģināju izvairīties, bet aizķēru viņas kāju." 

Jaunietis norāda, ka sieviete, kura bija aptuveni 66 gadus veca, negadījumā lauza kāju. Izvilcis motociklu no grāvja, Daniels devās uz slimnīcu, kur jaunietim paziņoja cietušās sievietes miršanas faktu. "Man pateica, ka viņa ir mirusi, atņēma visu, kas man bija. Izveda cauri slimnīcai un veda uz policijas iecirkni.

Nokritu uz ceļiem, pārdzīvoju un sapratu, ka man būs lieli sūdi...

Domāju, ka viss, ceļojums beidzies, pārdzīvoju, nezināju, ko citu varēju darīt, lai izvairītos no negadījuma. Nākamajā dienā pie pāra ieradās vietējie motociklisti, ar kuriem viņi bija paspējuši sadraudzēties, apceļojot Āfriku. Viņi arī palīdzējuši atgūt pāra privātās mantas, nodrošināt viņus ar pārtiku un pat sarunāt tikšanos ar mirušās sievietes ģimeni.  

"Mūs visi pārliecināja, ka nebūs cietumsoda. Man tikai jāapmaksā sievietes bēres," uzsver Daniels.

Sagrabinot kopā pēdējos līdzekļus, lūdzot palīdzību sociālajos tīklos un pieņemot naudu arī no nesen iepazītajiem baikeriem, pārim izdevās savākt nepieciešamo summu sievietes bērēm. 

""Kompensācija ģimenei - tas ir labi, bet tas neatbrīvo no soda," - to man paskaidroja prokurors," atminas Daniels.

Šobrīd pāris gaida 25. augustu, kad noteikta tiesas sēde, kurā tiks lemts Daniela liktenis. 

Jaunajam vīrietim draud piecu gadu cietumsods. Par to, kā Daniels jūtas, gaidot tiesas sēdi, un kāpēc sarunā izplūst asarās, lasi pilnu interviju tiešsaistes žurnālā "Klik".

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu