"Latvijas bairaktara" iegādei Ukrainai ziedojuši 16 tūkstoši cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaujas drons "Bayraktar".
Kaujas drons "Bayraktar". Foto: Lina Reshetnyk/Shutterstock

Kaujas drona "Bayraktar" iegādei Ukrainas armijas vajadzībām Latvijā savākt jau vairāk nekā pusmiljons eiro, iesaistījušies 16 000 ziedotāju, vēsta informācija portālā "Ziedot.lv".

Ziedojumu vākšana tika sākta 16.augusta rītā. Kopš ziedojumu vākšanas sākuma līdzekļus kaujas drona iegādei atvēlējuši gandrīz 16 000 ziedotāju, līdz šim ziedojot vairāk nekā 550 000 eiro.

Kopumā "Latvijas bairaktaram" ir jāsavāc pieci miljoni eiro, līdz ar to patlaban šim mērķim iedzīvotāji saziedojuši jau apmēram 10% nepieciešamās summas.

Viens no ziedojumu vākšanas iniciatoriem mūziķis Ralfs Eilands otrdien internetā bija dalījies ar video, kurā norāda, ka ar ziedojumu "Latvijas bairaktaram" ir iespēja arī Latvijas iedzīvotājiem parādīt savu atbalstu Ukrainai šajā nežēlīgajā karā, kā arī ar ukraiņu rokām "nodot sveicienus krievu okupantiem".

Kā norādīts iniciatīvas aprakstā mājaslapā "Ziedot.lv", "Bayraktar TB2" ir Turcijā ražots, attālināti vadāms bezpilota kaujas lidaparāts jeb drons. Latvija nav pirmā valsts, kuras iedzīvotāji nolēmuši paust savu atbalstu Ukrainai, vācot ziedojumus šim kaujas lidaparātam. Līdzīgas akcijas jau notikušas, piemēram, Polijā, Lietuvā, Norvēģijā un Kanādā.

Arī Aizsardzības ministrija aicina iedzīvotājus iesaistīties akcijā bezpilota lidaparāta "Bayraktar" iegādei.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) paudis viedokli, ka iedzīvotāju iniciatīva par Turcijā ražotā, augstas efektivitātes bezpilota lidaparāta "Bayraktar" iegādi Ukrainas vajadzībām būtu "vēl viens spēcīgs apliecinājums tam, ka Latvija turpinās atbalstīt Ukrainu, lai sekmētu tās aizsardzības spējas cīņā pret Krieviju".

"No ministrijas puses sniegsim organizatorisko atbalstu, kopā ar "Ziedot.lv" koordinējot bezpilota lidaparāta iegādi un nodošanu Ukrainas armijai," piebildis Pabriks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu