Igaunijā sodīts vīrietis, kas video paziņojumā aicināja Krieviju iebrukt Igaunijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vīrietis, kurš aicināja Krieviju iebrukt Igaunijā.
Vīrietis, kurš aicināja Krieviju iebrukt Igaunijā. Foto: Anita Avakova/Postimees

Igaunijas policija 17. augustā aizturēja 50 gadus vecu vīrieti, kurš video uzrunā izraisīja naidu, atbalstīja un attaisnoja Krievijas iebrukumu Ukrainā. Tiesa viņam ir piespriedusi sodu, informē Igaunijas ziņu medijs "Postimees".

Sociālajos tīklos publicēts video, kurā kāds Igaunijas iedzīvotājs aicina veikt vandalismu un pauž cerību, ka pēc Ukrainas Krievijas karaspēks ieradīsies arī Igaunijā. Vīrietis Ukrainas karogā slaucīja kājas.

"Divas stundas un, ceru, Krievija būs Tallinā," video stāsta vīrietis. Fonā redzams Krievijas Federācijas karogs un skan Krievijas himna.

Igaunijas tiesa atzinusi vīrieti par vainīgu, jo video skaidri redzamas naidpilnas darbības pret Ukrainas karogu.

Pirmstiesas procesā Aleksandrs savu vainu neatzina, norādot, ka video redzamais karogs nav Ukrainas karogs. Tas esot auduma gabals, kas līdzīgs Ukrainas karogam. Taču līdz tiesas sākumam vīrietis mainīja savu nostāju, atzina vainu un izteica nožēlu par izdarīto.

Tiesa piesprieda vīrietim trīs mēnešu ilgu cietumsodu.Tas tika samazināts par trešdaļu, bet, tā kā noziegums izdarīts nosacīta soda laikā, tika pieskaitīts neizciestais brīvības atņemšanas termiņš - gads un trīs mēneši. Summārais gada un piecu mēnešu ieslodzījums aizstāts ar 510 stundām sabiedrisko darbu divu gadu periodā.

Aleksandram arī jāsamaksā 490,50 eiro par procesuālajiem izdevumiem.

Kā pastāstīja policijas pārstāve Marija Punaka, policija izmeklē visus naidpilnos vēstījumus un draudus, kas tiek ievietoti dažādos sociālajos tīklos.

"Sociālajos tīklos izplatās ļoti daudz informācijas, un vienmēr pastāv risks, ka mēs paši varam kaut ko nepamanīt. Turklāt dažas platformas ir slēgtas, un tikai noteiktas grupas dalībnieki var redzēt naidpilnus materiālus, kas tur tiek izplatīti," stāsta pārstāve.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu