FOTO "Viņa mira Krievijas uzvaras vārdā!" Kā notika atvadīšanās no Kremļa ideologa Dugina meitas Darjas (22)

Foto: X90156/SCANPIX
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Otrdien, 23. augustā, simtiem cilvēku pulcējās Maskavā, lai godinātu Kremļa ideologa Aleksandra Dugina meitu Darju, kura gājusi bojā auto sprādzienā netālu no Maskavas, vēsta medijs "Postimees". 

Bēru ceremonija notika Maskavas telekompānijas "Ostankino" zālē. Blakus atvērtajam zārkam bija novietots Dugina meitas portrets, pie kura sērojošie lika ziedus.

"Viņa gāja bojā par tautu, par Krieviju frontē. Tā taču ir šeit, katrā no mums. Lielākā cena, kas jāmaksā, - to var attaisnot tikai ar uzvaru. Viņa dzīvoja uzvaras vārdā, viņa gāja bojā mūsu krievu uzvaras vārdā," ceremonijas sākumā paziņoja bojāgājušās Duginas tēvs.

Maskavā uzstādīts arī Duginas piemiņai veltīts memoriāls, pie kura jaunieši nes ziedus, sveces un dažādas lietas, ziņo aģentūra "Reuters". Vienam no klātesošajiem jauniešiem uz krekla uzzīmēts Z burts, savukārt citam uz krekla piedurknes redzama uzšuve ar Doneckas tautas republikas karogu.

"Burtiski nesen viss sākās. Likās, ka tūlīt kaut kas notiks, būs kaut kāda notikumu attīstība kopā ar Dašu. Šis sprādziens bija šokējošs," sacīja jaunietis, kurš bija ieradies pie memoriāla Maskavā.

Foto: Atvadīšanās no Darjas Duginas

Krievijas Valsts domes deputāts Leonīds Sluckis "krievu pasaules" ideoloģes Darjas bēru ceremonijā izteica nacistisku saukli.

Komentējot Duginas nāvi, Sluckis sacīja, ka viņa esot "nogalināta, jo bijusi atklāta". Deputāts ir pārliecināts, ka viņas vārdā tiks nosaukti bērni, ielas un pieminekļi. Turklāt Sluckis sapņaini izteicās, ka Kijevā propagandistei par godu tiks izveidota iela.

Papildus saviem skaļajiem izteikumiem Sluckis izcēlās arī ar nacistu lozungu.

"Mums ir tiesības uz dažādām nostājām, bet būtībā mums vajadzētu būt vienotiem kā vēl nekad mūsu kopīgajā nesenajā vēsturē. Viena valsts! Viens prezidents! Un viena uzvara!" paziņoja Sluckis.

"Viena tauta, viens reihs, viens fīrers", dažkārt tulkots arī kā "Viena tauta, viena impērija, viens līderis", ir labi zināms nacistiskās Vācijas sauklis, kas atspoguļoja nacistu mērķi apvienot vāciešus vienotā "nacionālā kopienā".

Kas zināms līdz šim?

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) apgalvo, ka jau esot atklājis nogalinātās Krievijas propagandistes Darjas Duginas slepkavu - tā esot kāda Ukrainas pilsone, kura pēc tam aizbēgusi uz Igauniju.

Dienu pirms tam bijušais Krievijas parlamenta deputāts un opozicionārs Iļja Ponomarjovs paziņoja, ka par Duginas nāvi atbildību esot uzņēmusies līdz šim nezināmā Krievijas partizānu kustība "Nacionālā republikāņu armija" (NRA).

Politisko norišu pārzinātāji abas līdz šim izskanējušās versijas uzņēmuši skeptiski. Kā ziņots, 20. augustā netālu no Maskavas auto sprādzienā gājusi bojā krievu politologa un ideologa Aleksandra Dugina meita Darja. Aleksandrs Dugins un meita devās mājās no ģimenes festivāla "Tradīcija" Zaharovas muižā. Dugins palika neskarts.

FDD vaino Ukrainas specdienestus un kā slepkavības izpildītāju nosaukuši 1979. gadā dzimušo Ukrainas pilsoni Natāliju Vovku. Taču šajā versijā ir vairākas dīvainas detaļas, piemēram, Vovka Krievijā visu laiku esot bijusi kopā ar savu 12 gadus veco meitu un izsekojusi Duginu "Mini Cooper" markas automašīnā, kam trīsreiz nomainījusi Kazahstānas, Ukrainas un pašpasludinātās Doneckas "tautas republikas" numurzīmes.

FDD apgalvo, ka Vovka esot īrējusi dzīvokli Maskavā tajā pašā mājā, kur dzīvoja Dugina. Sestdien Vovka un viņas meita esot apmeklējušas literatūras un mūzikas festivālu "Tradīcija", bet pēc tam abas caur Pleskavas apgabalu aizbraukušas uz Igauniju.

Savukārt Ponomarjovs apgalvo, ka atbildību par notikušo uzņēmies krievu partizānu grupējums. "YouTube" publicētā video Ponomarjovs, kas patlaban dzīvo Ukrainā, norādīja, ka šis uzbrukums "pāršķir jaunu lappusi krievu pretestībā putinismam. Jauna lappuse, bet tā nebūs pēdējā".

Ponomarjovs norādīja, ka pirmo vēstījumu no NRA saņēmis 20.augustā. Nākamajā vēstījumā tika ziņots par Aleksandra Dugina un viņa meitas nāvi (vēlāk izrādījās, ka Dugins ir dzīvs).

Jau pēc Ponomarjova paziņojuma Krievijas starptautiskās sadarbības federālā dienesta ("Rossotrudņičestvo") vadītājs Jevgeņijs Primakovs izsludinājis Ponomarjova "medības", vēsta tīmekļa izdevums "The Insider".

Krievijas okupētās Doneckas apgabala daļas marionešu administrācijas nominālais līderis Deniss Pušiļins ziņapmaiņas platformā "Telegram" sprādziena sarīkošanā apsūdzējis Ukrainas varasiestādes, apgalvojot, ka tās "mēģināja likvidēt Aleksandru Duginu, bet uzspridzināja viņa meitu".

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks noliedza, ka Kijiva stāvētu aiz šī uzbrukuma.

"Ukrainai ar to, neapšaubāmi, nav nekāda sakara. Mēs neesam krimināla valsts, kāda ir Krievija, un pavisam noteikti neesam teroristiska valsts," nacionālā telemaratona ēterā, komentējot vadītāja teikto, ka Krievija cenšas notikušajā vainot Ukrainu, sacīja Podoļaks.

Neilgi pēc meitas nāves Dugins nāk klajā ar paziņojumu

Divas dienas pēc tam, kad netālu no Maskavas auto sprādzienā gājusi bojā krievu politologa un ideologa Aleksandra Dugina meita Darja, viņš nācis klajā ar paziņojumu. 

Aleksandrs Dugins sacīja, ka Krievijas ienaidnieki nedēļas nogalē notikušajā automašīnas sprādzienā nogalināja viņa meitu.

"Viņa bija skaista pareizticīga meitene, patriote, militārā korespondente, centrālo kanālu eksperte un filozofe. Viņas runas un ziņojumi vienmēr ir bijuši dziļi, pamatoti un atturīgi. Viņa nekad nav aicinājusi uz vardarbību un karu," sacīja Dugins.

"Mums ir vajadzīga tikai mūsu uzvara," viņš sacīja, aicinot Krievijas spēkus uzvarēt karā Ukrainā.

Dugina filozofija palīdzēja kara noziedzniekam Vladimiram Putinam attiecībā uz Krievijas ekspansiju, kas galu galā veicināja karu Ukrainā.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu