VIDEO ⟩ "Pats tu esi vatņiks!" LKS pārstāvis Mitrofanovs Rīgas domes sēdē "uzsprāgst" (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter video

Trešdien, 24. augustā, Rīgas domes sēdēs laikā izcēlās asumi starp priekšsēdētāja vietnieka padomnieku Edmundu Jurēvicu un Latvijas Krievu savienības (LKS) pārstāvi Miroslavu Mitrofanovu.

Jurēvics savā uzrunā LKS nosauca par "vatņiku savienību", kas pamatīgi sadusmoja Mitrofanovu. 

LKS pārstāvis pielēca kājās un sāka bļaut uz Jurēvicu, ka viņš pats ir vatņiks. Mitrofanovs šo frāzi atkārtoja vairākas reizes.

Tāpat politiķis pieprasīja Jurēvicam "aizvērt muti un pārtraukt uzrunu".

Jurēvics uzstājās tribīnē, lai paustu savu viedokli par padomju armijas pieminekļa demontēšanu Rumbulā.

Zināms, ka Rīgas dome šodien uzticēja padomju armijas pieminekļa Rumbulā demontāžu Rīgas pieminekļu aģentūrai.

Minētais piemineklis ir iekļauts Ministru kabineta apstiprinātajā padomju pieminekļu sarakstā, kas jādemontē līdz 15.novembrim. Tas atrodas Lokomotīves ielā 163, Maskavas ielas malā.

Pret šo lēmumprojektu iebilda Latvijas Krievu savienības deputāts Vladimirs Buzajevs, kurš demonstrēja attēlu ar minēto objektu, uzsverot, ka tas ir sakārtots un brīvprātīgie to esot restaurējuši. Līdz ar to tas būtu spļāviens sejā šiem cilvēkiem.

Buzajevs rosināja pieminekli pārcelt uz Rumbulas meža memoriālu, kas veltīts Otrā pasaules kara holokausta upuriem. Dome šo ierosinājumu neatbalstīja.

Savukārt "Saskaņas" pārstāvis Konstantīns Čekušins uzsvēra, ka vēsture ir tāda, kāda tā ir, un pieminekļu nojaukšana neuzlabošot situāciju valstī un Rīgā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu