Maestro Raimonds Pauls: 60 gadu laikā neesmu pat alu iedzēris (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Maestro Raimonds Pauls šogad atzīmējis 60. atturības jubileju. Maestro, viesojoties "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi", atklāj, ka atteikšanās bijusi viens no svarīgākajiem dzīves lēmumiem.

Maestro neslēpj, ka dzīvē piedzīvojis ne tik labus brīžus, kad viss varēja beigties slikti. Viņš runā par attiecībām ar alkoholu pirms nu jau daudziem gadiem. 

Šogad Maestro atzīmējis 60 gadu atturības jubileju. Brīdī, kad Maestro sapratis, ka viņam ir problēmas ar alkoholu, viņam bija 26 gadi: "Es nezinu, kad man tā apgaismība nāca, jo tas viss varēja beigties ļoti bēdīgi. Es biju iegājis pārāk dziļi tajā visā un daži mani labi draugi alkohola dēļ arī gājuši bojā - ļoti talantīgi cilvēki, ne tikai mūziķi un aktieri."

Varbūt nostrādājis arī tas, ka, ārstējoties slimnīcā, viņš redzējis, kas notiek ar cilvēkiem, kuriem dzeršana kļuvusi par nepieciešamību.

"Brīnumainā kārtā tolaik sagāju kopā ar savu sievu, un arī tas ir brīnums, kā viņa to izturēja.

Kad ir labs noskaņojums, mēs atceramies, ka draugi un paziņas stāstīja par savām kāzām, ka plāno tās ar 100 un 150 viesiem, un mēs tai pašā laikā saskatāmies un atceramies, ka man pat nebija naudas, ko pudeli alus nopirkt. Vajadzēja arī liecinieku, es atradu sētnieku. Tas nav teātris, tā bija realitāte."

Paula kungs uzskata, ka lēmums atteikties no alkohola pavisam bijis viens no viņa dzīves svarīgākajiem lēmumiem: "Man bija ļoti grūti, zinot, kur notiek pasākumi, man bija jāpaiet garām, bet jā, to nu es varu bez liekuļošanas teikt, ka neesmu pat alu iedzēris."

Paulam bieži jautā: "Kā jūs tikāt no visa vaļā?" Uz ko viņš atbild vienā vārdā: "Nedzeriet!"

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu