Skandalozais Rodmens uz Krieviju tomēr nedosies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Pieckārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Deniss Rodmens pārdomājis un nedosies uz Krieviju, lai palīdzētu no ieslodzījuma atbrīvot basketbola zvaigzni Britniju Graineri, vēsta "Yahoo.News".

Iepriekš viņš izteicās, ka plāno šajā nedēļā doties uz Krieviju, bet tagad  domas mainījis. Iespējams, to viņam likusi darīt ASV Valsts departamenta nostāja. 

Valsts departaments uzsvēra, ka šāds brauciens, ja tas notiks, var sarežģīt Graineres atbrīvošanas procesu un paša Rodmena ierašanās Krievijā ir vērtējama kā privātpersonas vizīte.

Grinerei Maskavas tiesa mēneša sākumā piesprieda deviņu gadu cietumsodu, atzīstot viņu par vainīgu narkotiku kontrabandā.

61 gadu vecais pieckārtējais bijušais NBA čempions Rodmens ir vairākkārt veicis neparastus gājienus ģeopolitikā.

Pēdējo desmit gadu laikā viņš ir izveidojis attiecības ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu un vairākkārt devies uz šo izolēto valsti. Viņš devās uz Singapūru 2018. gadā, kad Kims tur tikās ar toreizējo ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Rodmens agrāk arī atzinīgi izteicies par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. 2014. gadā viņš Putinu raksturoja kā "patiesībā foršu" pēc tikšanās ar Krievijas līderi Maskavā.

Maskavas reģiona Himku rajona tiesa Grainerei arī piesprieda viena miljona rubļu (apmēram 16 300 eiro) naudas sodu un noteica, ka cietumsods viņai jāizcieš vispārēja režīma labošanas kolonijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu