Kuldīdznieku sauc pie atbildības par vairākkārtēju nepamatotu policijas izsaukšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Telefona klausule.
Telefona klausule. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP) saukusi pie atbildības kādu kuldīdznieku par nepatiesas informācijas izplatīšanu, vairākkārt bez pamata izsaucot policiju, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

21.augustā pēc pusnakts VP tika saņemta informācija, ka Kuldīgas novada Kabiles pagastā notiekot konflikts, kur kāda persona draudot ar nazi. Likumsargi ieradās notikuma vietā, taču nosauktajā adresē neviens neatradās un izsaucējs vairs nebija sazvanāms.

Ap plkst.1.30 VP tika saņemta informācija, ka netālu no iepriekš nosauktās adreses ir noticis ceļu satiksmes negadījums - sadursme starp diviem motociklistiem.

Notikuma vietā ieradās gan VP amatpersonas, gan Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, taču negadījums netika konstatēts. Atzvanot uz tālruņa numuru, neviena persona neatbildēja.

Pēc notikuma vietas apsekošanas likumsargi, braucot gar daudzdzīvokļu mājām Kabiles centrā, pamanīja vairākas personas. Lai pārbaudītu, vai kāda persona nav bijusi zvanītājs, policisti apturēja dienesta transportlīdzekli un atkārtoti zvanīja uz telefona numuru, no kura tika pieteikti abi notikumi.

Vērojot personas, tika pamanīts, ka viens vīrietis no virsjakas kabatas izņem telefonu. VP amatpersonas devās pie vīrieša un lika viņam uzrādīt savu mobilo telefonu, pēc kā tika konstatēts, ka viņš saņem zvanu no VP darbinieka.

Tika noskaidrota vīrieša personība un viņš savu vainu notikušajā atzina. Pret vīrieti tika sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi par informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai nepatiesa notikuma inscenēšanu, kā dēļ policijas amatpersonas atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam pienākumam tiek iesaistītas reaģēšanā uz šādu informāciju.

Par šādu administratīvu pārkāpumu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no 35 līdz 210 eiro.

VP atkārtoti atgādina, ka viens nepamatots izsaukums var apdraudēt kāda cita drošību vai veselību brīdī, kad patiešām nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu