VIDEO ⟩ Saulainā dienas laikā aculiecinieks tirdzniecības centra stāvvietā mana automašīnā ieslēgtu suni (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

27. augustā kāds aculiecinieks pie tirdzniecības centra "Alfa" pamanīja, ka automašīnas bagāžniekā atstāts suns, taču visi logi bija aizvērti. 

27. augustā daudzviet tika pārspēts karstuma rekords. Teju visā valstī gaisa temperatūra pakāpusies virs +28 grādiem, par dažiem grādiem mazāka tveice bija daļā piekrastes.

Video redzams, kā saulainā un karstā dienā suns atrodas automašīnā viens. 

Aculiecinieks skaidro, ka tika izsaukti glābēji un tika paziņots tirdzniecības centra informācijas nodaļa.

Saimnieks esot ieradies pie sava auto pēc 20 minūtēm un ķepainis tika izlaists svaigā gaisā.

Karstajā laikā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina dzīvnieku īpašniekus īpaši pievērst uzmanību dzīvniekiem, jo gan lauksaimniecības, gan mājas (istabas) dzīvnieki ir jutīgi pret paaugstinātas temperatūras iedarbību.

Dzīvniekam ilgstoši uzturoties paaugstinātā temperatūrā notiek perifēro asinsvadu paplašināšanās un ja cirkulējošo asiņu apjoms nepalielinās, dzīvniekam iestājas sirds mazspēja, kas var beigties ar nāvi. 

Visbiežāk pārkaršana notiek karstās un nevēdinātās telpās, kurās ir paaugstināts mitrums. Pārkaršanu veicina tiešie saules stari, bezvējš, mitrums, nepietiekami uzņemts šķidruma daudzums, fiziskā slodze, liels dzīvnieku blīvums.

Lauksaimniecības dzīvnieki karstajā laikā pārkarst, atrodoties atklātās ganībās, bezvējā, tādejādi tie var iegūt saules dūrienu, bet transportēšanas laikā - karstuma dūrienu.

Suņi un kaķi visbiežāk pārkarst ieslēgti slikti ventilējamās telpās, kā arī ieslēgti automašīnās pie veikaliem. Kaķiem, tāpat kā suņiem, ir ļoti mazs sviedru dziedzeru skaits, līdz ar to liekais siltums praktiski netiek izdalīts ar sviedriem un organisms netiek dzesēts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu