LTV: KNAB sācis kriminālprocesu pret SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" vadītāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
KNAB. Ilustratīvs attēls
KNAB. Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu pret valsts SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" vadītāju, ziņo Latvijas Televīzija.

Kriminālprocess sākts pret "Zemkopības ministrijas nekustamo īpašumu" vadītāju Robertu Dilbu un valdes locekli Sergeju Zikinu. Izmeklēšana sākta šogad maijā.

"Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā.

11. augustā Zemkopības ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs atcēla Zikinu no amata, savukārt Dilba tai datumā paziņoja, ka atstāj savu amatu ar 31. augustu.

Pamatojumā par Zikina atsaukšanu no amata norādīts uz Valsts kontroles revīzijā konstatētiem pārkāpumiem, KNAB izteiktajiem aizrādījumiem un ierosināto kriminālprocesu. Tāpat minēta "Valsts nekustamo īpašumu" sniegtā informācija, kas liecinot par to, ka valde nepienācīgi pildīja savus pienākumus un pārkāpa Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma normas, kā arī nav pildījusi pienākumus kā krietnam un rūpīgam saimniekam un īstenojusi darbības, kas varētu kaitēt sabiedrības reputācijai.

Turklāt ministrija norādījusi, ka "rīkojoties prettiesiski valde ne tikai grauj savu reputāciju, bet arī kapitālsabiedrības reputāciju un tas savukārt rada draudus kapitālsabiedrības IDS [industriālās drošības sertifikāta] zaudēšanai".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu