Daugavpils migrantu centrā ziņo par badastreikiem. Esot saņemta informācija arī par vardarbību (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā Daugavpilī tiek rīkoti badastreiki. Biedrība "Gribu palīdzēt bēgļiem" publiski paziņojusi, ka esot saņemta informācija arī par vardarbību, vēsta Latgales reģionālā televīzija.

Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils" iespējams izmitināt 84 personas. Pašlaik tur uzturas 26 cilvēki. Šī brīža iemītnieki ir no Šrilankas, Irānas un Nigērijas.

Gadījumos, kad aizturētie nav apmierināti ar aizturēšanas nosacījumiem, tiek uzsākti bada streiki. Taču tas notiekot reti. Pēdējais bada streiks uzsākts 7. augustā un noslēdzies jau nākamajā dienā.

"Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, pēc šī bada streika uzsākšanas, kas sākās 7. augustā, 8. augustā pret šiem cilvēkiem, iespējams, ir notikusi neadekvāta izturēšanās," pastāstīja biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" izveidotājs Egils Grasmanis.

Savukārt centra priekšnieks Jurijs Ivanovs kategoriski noraidīja vardarbību viņa vadītajā iestādē: "Tā nav taisnība. Sadzīves apstākļi centrā ir ļoti labi, es pat teikšu kā viesnīcā. Cilvēki ir nodrošināti ar pārtiku. Ja viņi grib papildus gatavot, tad ir piemērota virtuve, viņi var iegādāties pārtiku par savu naudu. Viņiem ir sava istaba, kura aprīkota ar dušas telpām un tualeti."

Vaicājot par pierādījumiem iespējamai vardarbībai aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils", biedrības pārstāvim tādu gan neesot. "Šobrīd tiek gatavoti iesniegumi tiesībsargājošām iestādēm par šiem, mums zināmajiem faktiem, attiecīgi cilvēki sniedza iekšā sūdzības. To lai skaidro tiesībsargājošās iestādes," sacīja Grasmanis.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu