Foto ⟩ Ostapenko Ņujorkā nepārvar pirmo kārtu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien "US Open" turnīra pirmajā kārtā zaudējumu mačā ar ķīnieti Cjiņveņu Dženu.

Ar 16. numuru sacensībās izliktā Ostapenko (WTA 16.) pirmās kārtas mačā piekāpās pasaules ranga 39. numuram Dženai ar 3-6, 6-3, 4-6.

Otrajā geimā Ostapenko zaudēja, pašai servējot, taču tūlīt breiku atspēlēja, panākot 2-2.

Sestajā geimā Latvijas tenisistei nepadevās pirmā serve, un viņa vēlreiz piekāpās pretiniecei, pašai servējot, - 2-4.

Devīto geimu Džena sāka ar trim "eisiem" pēc kārtas, taču trīs pēc kārtas setbumbas Ostapenko atspēlēja. Tobrīd Ķīnas tenisistes kontā bija desmit netveramas serves, kamēr Ostapenko - tikai viena.

Nākamās divas izspēles uzvarēja ķīniete, setu pabeidzot ar iegrieztu otro servi, pēc kuras Ostapenko raidīja bumbiņu autā.

Arī otrajā setā Latvijas tenisistes panākumi servējot lielā mērā bija atkarīgi no laukumā trāpītas pirmās serves, pirmo geimu uzvarot pēc vienas breikbumbas atspēles, - 1-0.

Otro geimu ķīniete pabeidza ar vēl vienu netveramu servi - 1-1.

Ceturtajā geimā Latvijas sportiste panāca 3-1, ar izgājienu pie tīkla realizēdama otro no divām pēc kārtas breikbumbām, - 3-1.

Jau nākamajā geimā ķīniete atspēlējās, taču Ostapenko jau kuro reizi spēlē norādīja tiesnešiem, ka bumbiņa pēc izšķirošā ķīnietes sitiena lidojusi autā, - 3-2 Ostapenko labā.

Sesto geimu ķīniete uzvarēja "sausā", pēdējā izspēlē Latvijas tenisistei bumbiņu ar saīsināto sitienu raidot bumbiņu tīklā, - 3-3.

Astotajā geimā Džena atspēlēja divas breikbumbas pēc kārtas, pirmo - ar netveramu servi, bet trešās izspēlē sita autā - 5-3 Ostapenko labā.

Savukārt devīto geimu ar savu servi Latvijas tenisiste uzvarēja "sausā" - 6-3.

Trešo setu pēc Dženas sitiena autā, mēģinot trāpīt pa sānu līniju, ar "sausā" uzvarētu pretinieces serves geimu sāka Ostapenko, pārsvaru nostiprinot ar savu servi, - 2-0.

Tomēr divus geimus vēlāk Džena bija atspēlējusies - 2-2. Arī Ostapenko uzvarētam piektajam geimam pretiniece lika pretī atspēlēšanos pēc Latvijas pirmās raketes dubultkļūdas servē - 3-3. Mirkli vēlāk ķīniete, ieservējot 18."eisu" spēlē, pirmoreiz setā izvirzījās vadībā ar 4-3.

Devīto geimu Džena pabeidza ar netveramu servi, vēlreiz izvirzoties vadībā - 5-4.

Desmitajā geimā ķīniete ieguva divas pēc kārtas mačbumbas. Pirmo Ostapenko ar labu servi atspēlēja, bet otrās izspēlē raidīja bumbiņu tīklā - 6-4 Dženas labā.

Ķīnas tenisistes panākumu atslēga bija labā serve, neatvairāmi servējot 21 reizi, kamēr Ostapenko tas izdevās četrreiz.

Džena arī guva vairāk punktu pēc pirmās serves (34/48 jeb 71% pret Ostapenko 33/51 un 65%), taču ar otro servi labāk veicās Latvijas tenisistei (15/37 jeb 41% pret 11/29 jeb 38%).

Ostapenko punktā pārvērta piecas no desmit breikbumbām, bet viņas pretiniece - sešas no desmit iespējām.

Ostapenko bija mazāk uzvarētu kombināciju (28:31) un vairāk nepiespiesto kļūdu (29:19).

Divu stundu laikā Latvijas pirmā rakete uzvarēja 80 no 165 izspēlēm.

Par zaudējumu pirmajā kārtā Ostapenko nopelnīja desmit pasaules ranga punktus.

Līdz šim abas sportistes nebija tikušās.

Sezonas veiksmīgākajā nogrieznī ziemā Ostapenko uzvarēja deviņos mačos pēc kārtas un kļuva par Dubaijas "WTA 500" sērijas turnīra čempioni. Latvijas tenisistes kontā šogad arī fināls jūnijā Īstbornas turnīrā uz zāles Lielbritānijā, bet pēdējās spēles Ostapenko aizvadīja aizpagājušajā nedēļā, Sinsinati "WTA 1000" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē piekāpjoties amerikānietei Medisonai Kīzai.

19 gadus vecā Džena sekmīgi spēlēja Austrālijā, kur iesildīšanās turnīrā pirms Austrālijas atklātā čempionāta un sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā, ieskaitot kvalifikācijas mačus, svinēja deviņas uzvaras 11 mačos. Viņas kontā šosezon arī uzvarētājas tituls divās zemāka ranga sacensībās - Orlando "ITF 60" sērijas turnīrā ASV janvārī un "WTA 125" sērijas sacensībās jūnijā Valensijā. Pēdējoreiz turnīrā ķīniete spēlēja augusta vidū Toronto "WTA 1000" sērijas sacensībās, tiekot līdz ceturtdaļfinālam, kur atzina čehietes Karolinas Pliškovas pārākumu.

Latvijas tenisiste šosezon uzvarējusi 25 no 39 spēlēm, bet Dženas kontā ir 30 panākumi 44 mačos.

Ostapenko ASV atklātajās meistarsacīkstēs līdz šim bija startējusi piecas reizes, no 2017. līdz 2019. gadam sasniedzot 1/16 finālu, kamēr Džena ir šī turnīra debitante.

Spēles uzvarētājai otrajā kārtā būs jātiekas ar mājinieci Klēru Liu (WTA 82.) vai neitrālo sportisti Anastasiju Potapovu (WTA 52.).

Tāpat Latvijas tenisiste pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku piedalīsies arī "US Open" dubultspēļu turnīrā, kura pirmās kārtas spēlē stāsies pretī ungārietei Pannai Udvardi un slovēnietei Tamarai Zidanšekai.

ASV atklātais čempionāts tenisā uz cietā seguma norisinās no 29. augusta līdz 11. septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu