Eilanda ukraiņu draugs Vova pametis Latviju, lai atgrieztos dzimtenē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Mūziķa Ralfa Eilanda ukraiņu draugs Volodimirs Birjukovs, kurš pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā apmetās uz dzīvi Latvijā, nu devies atpakaļ uz Ukrainu, atklāja mūziķis.

Volodomirs Birjukovs ir ukraiņu žurnālists, kurš pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā apmetās uz dzīvi Latvijā, lai Ukrainas Kultūras ministrijas uzdevumā piedalītos dažādu pasākumu organizēšanā un informētu sabiedrību par notiekošo Krievijas agresijas plosītajā valstī.

Eilands bieži pavadīja laiku kopā ar draugu un publicēja fotogrāfijas, kā Vovam izrāda Rīgu. Tāpat abi kāpa uz festivāla "Summer Sound" skatuves. Turot rokās Ukrainas karogu, Eilanda draugs Vova kliedza: "Krievu karakuģi, ej na***!" Viņam pievienojās skaļais pūlis, paužot ovācijas un atbalstu.

Viesojoties LTV raidījumā "1:1", Eilandam tika vaicāts, kā šobrīd klājas Birjukovam, uz ko mūziķis atbildēja:

"Es viņu nesen pavadīju uz lidostu, viņam bija jālido atpakaļ [uz Ukrainu]. Viņš bija ļoti aizkustināts un viņam bija ļoti žēl braukt prom no Latvijas."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Volodimirs Birjukovs kopā ar mūziķi Ralfu Eilandu 16. augusta rītā sāka ziedojumu vākšanas kampaņu "Bayraktar" iegādei un dāvināšanai Ukrainai. Līdz šim saziedoti vairāk nekā 748 tūkstoši eiro. Ziedot var šeit

Eilands aprēķinājis, ka tas nav naudības jautājums, bet gan vēlmes jautājums. "2022. gada vidū nodarbināti Latvijā bija 861 tūkstotis iedzīvotāju jeb 64% no visiem iedzīvotājiem. Ja katrs no viņiem no vienas savas algas noziedotu 5,8 eiro, mums sanāktu 5 miljoni. Es domāju, ka tas ir izdarāms. Cita lieta ir cik ļoti mēs to vēlamies, cik ātri un kurš vispār to vēlas," raidījumā uzsver Eilands.

Eilands ir aktīvs pilsonis, kurš iesaistās dažādos politiskos procesos un skaļi pauž savu viedokli. 25. februārī laukumā pie Rīgas Kongresu nama notika koncerts "Ukrainas brīvībai", kuru rīkoja Eilands un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Valsts prezidents Egils Levits pauda pateicību par mūziķa pilsonisku un patriotisku stāju, apņēmību, kopā sapulcinot mūziķus un cilvēku tūkstošus, lai paustu Latvijas atbalstu ukraiņu tautas cīņai par savas valsts brīvību, nosodījumu Krievijas karam pret Ukrainu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu