Aizturēts vīrietis, kas, iespējams, Jelgavā novietoja sprādzienbīstamu priekšmetu pie automašīnas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vīrietis Jelgavā, iespējams, novietoja sprādzienbīstamu priekšmetu pie automašīnas
Vīrietis Jelgavā, iespējams, novietoja sprādzienbīstamu priekšmetu pie automašīnas Foto: Valsts policija

Kāds vīrietis aizturēts par, iespējams, sprādzienbīstama priekšmeta novietošanu pie sievietes automašīnas Jelgavā. Viņa dzīvesvietā izņemts ierocim līdzīgs priekšmets.

Kā vēsta Valsts policija (VP), 23. augustā Pētera ielā 1987. gadā dzimusi sieviete konstatēja, ka pie viņas automašīnas riepas diska atrodas piestiprināts kaprona diegs. Pārbaudot, ar ko diegs ir savienots otrā galā, sieviete atkritumu konteinerā konstatēja pašizgatavotu, iespējams, sprādzienbīstamu priekšmetu ar palaišanas mehānismu.

Sieviete nekavējoties sazinājās ar policiju un uz notikuma vietu tika izsaukta arī pretterorisma vienība "Omega", kuras sapieri pašdarināto priekšmetu neitralizēja un sagatavoja tālākai transportēšanai.

Patlaban tiek gaidīts eksperta slēdziens, vai improvizētais, iespējams, sprādzienbīstamais priekšmets bija nopietns apdraudējums sabiedrībai.

Tajā pašā dienā īsi pirms pusnakts aizdomās par šo noziedzīgo nodarījumu policija aizturēja 1977. gadā dzimušu vīrieti, kurš nenoliedza savu vainu iespējamā sprādzienbīstamā priekšmeta izgatavošanā.

Kratīšanas laikā vīrieša dzīvesvietā atrasts un izņemts ierocim līdzīgs priekšmets, kas, iespējams, var radīt apdraudējumu sabiedrībai, veselībai un dzīvībai.

Zemgales rajona tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Kriminālprocess sākts par sagatavošanos slepkavībai vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu