"Latvijas gāze" pieļauj, ka pārskatīs gāzes tarifus mājsaimniecībām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
AS "Latvijas Gāze" Inčukalna pazemes gāzes krātuves teritorija. Ilustratīvs attēls.
AS "Latvijas Gāze" Inčukalna pazemes gāzes krātuves teritorija. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Uzņēmums "Latvijas gāze" pieļauj iespēju, ka pārskatīs gāzes tarifus mājsaimniecībām, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Kas notiek Latvijā?" sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja Alda Ozola norādīja, ka šāda neoficiāla informācija no "Latvijas gāzes" ir izskanējusi un šobrīd tiek gaidīts attiecīgs oficiāls iesniegums.

Ozola atzina, ka tarifi tiešām varētu tikt pārskatīti.

"Latvijas gāze" turpinās publiskā tirgotāja pienākumus un tuvāko dienu laikā visdrīzāk iesniegs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā reālās izmaksas, ko uzņēmums prognozē līdz 2022. gada beigām, lai nodrošinātu mājsaimniecību apgādi ar gāzi, norāda Kalvītis.

"Latvijas gāze" atbilstoši 14. jūlija padomes sēdē lemtajam turpina darbu arī pie kompānijai piederošās AS "Gaso" turpmākās pārvaldības scenārijiem, lai nodrošinātu Nacionālās drošības likumā noteikto prasību izpildi, proti, nodrošinātu, ka "Gaso", kā Nacionālajai drošībai svarīgā komercsabiedrībā, nozīmīgu ietekmi negūtu Krievijas vai Baltkrievijas uzņēmumi, kā tas ir patlaban, teikts paziņojumā.

"Apollo.lv" jau rakstīja, ka dabasgāzes apmērs saistīto lietotāju apgādei apkures sezonā veido 1,15 teravatstundas (TWh), līdz ar to ar valdības lēmumu "Latvijas gāzei" ir uzlikts pienākums līdz 30. septembrim minēto dabasgāzes apmēru uzglabāt Inčukalna krātuvē.

Savukārt no 1. oktobra līdz 2023. gada 30. aprīlim katra mēneša pirmajā datumā krātuvē jābūt vismaz tādam dabasgāzes apmēram, kas atbilst starpībai starp 1,15 TWh un saistītajiem lietotājiem faktiski piegādāto apmēru no 2022. gada 1. oktobra līdz iepriekšējā mēneša pēdējam datumam. Publiskajam tirgotājam nav tiesību šos krājumus nodot citiem sistēmas lietotājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu