"Sejā tev smaida, bet aiz muguras notiek dīvainas lietas..." Bijušais Omskas aizsargs velta kritiku Hārtlijam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs Foto: hcadmiral.ru

Bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Omskas "Avangard" aizsargs Maksims Čudinovs sarunā ar "Sport-Express" kritiski izteicies par Latvijas izlases bijušo stūrmani Bobu Hārtliju.

Boba Hārtlija laiks pie Latvijas izlases stūres vērtējams pretrunīgi. No vienas puses, Latvijas valstsvienība kanādiešu speciālista vadībā 2018. gadā iekļuva pasaules čempionāta izslēgšanas spēlēs, kas latviešiem kopš 1997. gada ir izdevies tikai piecas reizes.

No otras puses Hārtlija ēra Latvijas izlasē noslēdzās ar neveiksmīgu startu 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs un vairāku veterānu aiziešanu no valstsvienības. Tāpat vairākkārt izskanēja runas, ka hokejisti, it sevišķi pieredzes bagātākie, bija neapmierināti ar Hārtlija lietotajām metodēm.

Kā zināms, Hārtlijs pēc aizvadītās sezonas atstāja "Avangard" galvenā trenera amatu. Viens no hokejistiem, kurš pie Hārtlija nospēlēja pilnas trīs sezonas, Maksims Čudinovs, gan atzina, ka kanādiešu speciālists lieliski spējis analizēt nianses.

"Treniņi bija tādi, kuros tu nedrīkstēji pasmaidīt. Bezgalīgas sapulces. Tādā ziņā bija grūti. Viss pārējais man Balašihā patika. Komanda bija laba. Jāteic, ka Hārtlijs ir ļoti spēcīgs treneris. Viņš tev pateiks visu - kur stāvēt, kad skriet, kur jāraida ripa. No sākuma domājām, ka video atkārtojumu analizēšana ir muļķības, bet tas palīdzēja," sacīja Čudinovs.

Tomēr Čudinovs arī norādīja, ka Hārtlijam pietrūcis cilvēciskuma: "Kanādiešu mentalitāte ir atšķirīga. Sejā tev smaida, bet aiz muguras notiek dīvainas lietas. Un tu nesaproti, kāpēc tā."

Čudinovs aizvadīto sezonu izlaida savainojuma dēļ. Atbildot uz jautājumu, vai viņš ar treneri apsprieda traumu, aizsargs norādīja, ka komunikācija ar treneri klibojusi: "Neatminos, ka mēs vispār būtu komunicējuši."

Hārtlijs "Avangard" klubu vadīja no 2017. līdz 2022. gadam. 2021. gadā viņš tika nosaukts par KHL gada labāko treneri un arī triumfēja Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu