Slavenais boksa promotieris Hērns izsaka savas domas par potenciālo Usika-Fjūrija cīņu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks un Taisons Fjūrijs
Oleksandrs Usiks un Taisons Fjūrijs Foto: Sipa, EPA/Scanpix/ Apollo.lv kolāža

Slavenais boksa promotieris Hērns sarunā ar "IFL TV" pauda pārliecību, ka potenciālā Taisona Fjūrija un Oleksandra Usika cīņa nebūs faniem draudzīga.

20. augustā Oleksandrs Usiks otrajā cīņā pret Entoniju Džošua aizstāvēja sev piederošās Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

Ukraiņu bokserim publiskajā telpā nekavējoties izaicinājumu meta Taisons Fjūrijs, kuram pieder ceturtā no četrām čempiona jostām, kas nepieciešamas, lai bokseris sevi varētu saukt par absolūto čempionu.

Tiesa, pats Fjūrijs pirms Usika un Džošua cīņas vairākkārt izteicās, ka ir noslēdzis karjeru, un norādīja, ka viņš ringā pret ukraiņu bokseri iziešot tikai tad, ja par to saņems 500 miljonus ASV dolāru. Usiks par šādu domu toreiz pasmējās, bet Hērns uzskata, ka Fjūrijs par potenciālo cīņu pat sapņos neieraudzīs tādu naudas summu.

"Ko Fjūrijs grib? Pusmiljardu? Viņš tādai summai nebūs pat tuvu. Varbūt viņš nepiekritīs šai cīņai. Nezinu. Ja viņš turētu savu vārdu, ko mēs zinām, ka viņš nedara, Fjūrijs cīnītos tikai par pusmiljardu," kritiski par sava konkurenta Frenka Vorena klientu izteicās Hērns.

Gan Usiks, gan Fjūrijs ringā vairāk izceļas ar savu augsto boksa IQ, nevis nokauta spēku. Līdz ar to nevar izslēgt, ka starp abiem boksa meistariem varētu izvērsties īstens šaha mačs, kas ne vienmēr ir skatītājiem draudzīgs.

Arī Hērns uzskata, ka šī cīņa varētu būt neinteresanta, bet sava intriga tai esot.

"Es nedomāju, ka tas būs interesanti. Bet šī ir ieintriģējoša cīņa. Nedomāju, ka viņu abu stili mums sagādās lielisku cīņu. Bet šī cīņa rada intrigu. Ringā būtu divi ģēniji, divi lieliski bokseri.

Es uzskatu, ka Usiku ir ļoti, ļoti grūti uzveikt, tāpēc teikšu, ka viņš uzvarētu," par potenciālo Usika-Fjūrija cīņu izteicās Hērns.

Profesionālajā ringā 34 gadus vecajam Fjūrijam aiz muguras ir 33 cīņas, no kurām 32 uzvaras un viens neizšķirts. 23 reizes viņš sāncensi pieveicis ar nokautu. Pārspēto bokseru sarakstā atrodami tādi vārdi kā Deontejs Vailders, Dereks Čisora, Vladimirs Kļičko un citi.

Savukārt 35 gadus vecais Usiks uzvarējis visās 20 cīņās, no tām 13 ar nokautu. 2018. gada janvārī viņš Rīgā Pasaules Boksa supersērijas pirmās sezonas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem pieveica Mairi Briedi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu