Mazgadīgu bērnu māte Kuldīgā pamatīgā reibumā nespēj rūpēties par atvasēm. Policija uzsākusi procesu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: dan.nikonov/Shutterstock

Kāda sieviete Kuldīgā, būdama alkohola reibumā, nebija spējīga parūpēties par saviem bērniem. Ceturtdien, 1. septembrī, likumsargi ieradās notikuma vietā un secināja, ka sieviete grīļojās un reizēm uzvedās agresīvi. Bērni tika nogādāti drošā vidē, taču pret sievieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Ceturtdien, 1. septembrī Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Kuldīgā, kādā īpašumā sieviete atrodas alkohola reibumā un nespēj parūpēties par saviem mazgadīgajiem bērniem. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā un, pieejot pie īpašuma durvīm, bija dzirdams, ka dzīvoklī kāds atrodas, tāpēc likumsargi vairākkārt centās iekļūt dzīvoklī, lūdzot sievietei atvērt durvis, taču sieviete bija agresīvi noskaņota.

Pēc vairākkārtējiem aicinājumiem atvērt durvis, sieviete beidzot ielaida likumsargus īpašumā.

Tika veikta alkohola koncentrācija sievietes izelpā un konstatēts, ka viņa atradusies 2,79 promiļu reibumā. Dzīvoklī atradās divi mazgadīgi bērni.

Ņemot vērā to, ka šī ģimene jau iepriekš ir nonākusi policijas, sociālā dienesta un bāriņtiesas redzeslokā, tika sazvanīta bāriņtiesas pārstāve un kopīgi nolemts bērnus neatstāt pie sievietes, jo pie šāda reibuma stāvokļa sieviete nespēj par viņiem parūpēties, un bērni nevar justies droši.

Lai pārbaudītu bērnu veselības stāvokli, likumsargi uz notikuma vietu izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, kuri bērnus nogādāja slimnīcā, jo māte par viņiem nevar parūpēties.

Sievietei jau ir atņemtas aizgādības tiesības par vienu no vecākajiem bērniem.

Šobrīd divi mazākie bērni atrodas drošā vidē un kompetentām iestādēm būs jālemj jautājums par bērnu likteni.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa amatpersonas par notikušo uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu. Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par bērna uzraudzīšanu, atrodoties alkohola ietekmē, kas var ierobežot spējas nodrošināt bērna drošību un aizsardzību no iespējamiem bērna dzīvības un veselības apdraudējumiem, ja to izdarījusi persona, kura atbildīga par bērna uzraudzību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 210 eiro.

Materiāli pēc piekritības tiks nosūtīt Kuldīgas novada pašvaldības Administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai.

Valsts policija arī turpmāk aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt par šādiem un līdzīgiem gadījumiem - ja rodas aizdomas, ka kādā ģimenē bērns netiek pienācīgi aprūpēts vai viņam draud citas briesmas. Policija uzsver, ka viens no vecāku atbildīgākajiem un svarīgākajiem uzdevumiem ir rūpēties par bērnu dzīvību un drošību!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu