FOTO ⟩ Maskavā simtiem cilvēku atvadās no Gorbačova (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X02440/Scanpix

Maskavā simtiem cilvēku sestdien atvadās no pēdējā PSRS līdera Mihaila Gorbačova.

Pie Arodbiedrību nama, kura Kolonnu zālē notiek atvadīšanās no Gorbačova, vēl pirms ceremonijas sākuma sāka pulcēties simtiem cilvēku, pie ieejas izveidojusies gara rinda.

Lai arī ar bēru organizēšanu nodarbojas prezidenta administrācijas protokola dienests, tās nav valsts bēres. Kā pavēstīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, Gorbačova bērēs būs "valsts bēru elementi", arī goda sardze.

Kā ceturtdien pavēstīja "Gorbačova fonda" preses dienests, atvadas no Gorbačova Arodbiedrību namā saīsinātas no četrām stundām uz divām.

Pēc atvadu ceremonijas Gorbačovs tiks apglabātas galvaspilsētas Novodevičjes kapos līdzās sievai Raisai.

Foto: Atvadīšanās no Mihaila Gorbačova

Bērēs nepiedalīsies ne Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ne vadoši Eiropas politiķi, vienīgi Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns devies uz Maskavu atvadīties no Gorbačova.

No Krievijas varas pārstāvjiem atvadīties no Gorbačova Arodbiedrību namā ieradies tikai eksprezidents, Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs.

Gorbačovs nomira otrdien 91 gada vecumā pēc ilgas smagas slimošanas.

Gorbačovs bija pēdējais Padomju Savienības Komunistiskās partijas (PSKP) Centrālkomitejas ģenerālsekretārs. Viņš stājās šajā amatā 1985.gadā un uzsāka tā saukto pārbūvi - politiskas un ekonomiskas reformas padomju sabiedrības demokratizēšanai. No 1990. līdz 1991.gadam viņš bija arī Padomju Savienības prezidents.

Gorbačovs, kurš bija Nobela Miera prēmijas laureāts un "Gorbačova fonda" dibinātājs, mūža nogalē pētīja Krievijas un pasaules vēstures problēmas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu