VIDEO ⟩ Pie Krievijas vēstniecības Kabulā noticis sprādziens. Ir ievainoti diplomāti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pie Krievijas vēstniecības Kabulā noticis sprādziens.
Pie Krievijas vēstniecības Kabulā noticis sprādziens. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pirmdienas, 5. septembra, rītā pie Krievijas vēstniecības Kabulā, Afganistānā, noticis sprādziens. Vietējie mediji ziņo, ka to izdarījis kāds spridzinātājs pašnāvnieks, vēsta Krievijas medijs "Meduza".

"5.septembrī plkst.11 pēc Kabulas laika tieši līdzās Krievijas Kabulas vēstniecības konsulārās nodaļas ieejai neidentificēts kaujinieks detonēja spridzekli.

Uzbrukuma rezultātā dzīvību zaudējuši divi diplomātiskās misijas darbinieki, arī Afganistānas pilsoņu vidū ir cietušie," teikts ministrijas paziņojumā.

Sprādziena laikā pie ēkas bija izveidojusies rinda ar cilvēkiem, kas vēlējas saņemt vīzas. 

Afganistānas policija paziņoja, ka uzbrucēju pamanīja un nošāva bruņoti vēstniecības apsargi, kad viņš tuvojies vārtiem.

Kāds vietējais iedzīvotājs aģentūrai DPA pavēstījis, ka ielu, kas ved uz vēstniecību, norobežojuši talibu drošības spēki.

Krievijas valsts informācijas aģentūras "RIA Novosti" avots norāda, ka sprādziena brīdī kāds Krievijas diplomāts izgājis uz ielas, lai nosauktu vīzu kandidātus.

Tikmēr vietējie mediji demonstrējuši kadrus, kuros redzamas ātrās palīdzības automašīnas, kas dodas uz notikumu vietu.

Tiek aplēsts, ka bojā gājuši vai ievainoti 15 līdz 20 cilvēki. 

Vietējie mediji apgalvo, ka nogalināti vismaz divi Krievijas diplomāti, bet "RIA Novosti" avots norāda, ka ievainoti divi Krievijas pārstāvji - diplomāts un apsargs.  

Kabulas policijas preses centra priekšnieks "Twitter" ziņo, ka sprādzienā "viens mierīgais iedzīvotājs zaudēja dzīvību, vēl desmit guvuši ievainojumus".

Ziņas par to, kas varētu bijis uzbrukuma mērķis, ir pretrunīgas.

Neviens grupējums pagaidām nav uzņēmies atbildību par sprādzienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu