"Varbūt kādam kaut kas lidos?" Zaharova asi reaģē uz Igaunijas ārlietu ministra izteikumiem (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova.
Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova. Foto: Russian Foreign Ministry Press Service/AP/SCANPIX

Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova uz nesenu Igaunijas ārlietu ministra Urmasa Reinsalu interviju reaģējusi, draudot ar grautiņiem pie Igaunijas diplomātisko iestāžu ēkām, ziņo laikraksts "Postimees".

Zaharovas dusmīgais ieraksts ziņapmaiņas vietnē "Telegram" bija atbilde uz "Postimees" krievvalodīgajā portālā pirms četrām dienām publicēto Reinsalu interviju, kurā viņš izteicās, ka tad, ja Krievijas pilsoņiem būs liegta iespēja ceļot uz Eiropas Savienības (ES) valstīm, viņi varētu ņemt rokās "bruģakmeņus".

Zaharova citē Reinsalu izteikumus, izlaižot atsevišķus fragmentus. "Atgriezīsimies pie pašas situācijas: kāpēc mēs to darām? (..) Vienmēr ir jāatrodas cilvēkam, kurš paņems rokā akmeni. (..) Ja nebūs pirmā cilvēka - tad nebūs arī otrā. Ja 1% Krievijas iedzīvotāju paņemtu pa bruģakmenim, tas varētu novest pie izmaiņām. Būtu pareizi dot visai Krievijas sabiedrībai signālu, ka dzīve vairs nevar turpināties kā līdz šim."

Zaharova izlaidusi fragmentus, kuros Reinsalu norāda, ka Krievijas iebrukums Ukrainā - tas nav tikai Putina karš un ka Tjaņaņmeņa laukumā pretī tankam nostājās viens cilvēks.

"Vai Reinsalu kungs vispār ir pie pilna prāta?" raksta Zaharova. "Ja viņš tiešām domā, ka "bruģakmens - tas ir proletariāta darbarīks", tad jau nebrīnīsies un nesatrauksies, ja pāris akmeņi lidos, piemēram, Kalašnaja ielā esošās ēkas [tur atrodas Igaunijas vēstniecība Maskavā - red.] logā?

(..) Vai varbūt Islandes laukumā [Igaunijas Ārlietu ministrijas adrese Tallinā - red.] kādam kaut kas lidos? Lai pēc tam nesaka, ka "vardarbība - tā nav metode". Tādas nepieļaujamas metodes ierosināja viņš pats."

ES ārlietu ministri augusta beigās neatbalstīja vairāku dalībvalstu ierosinājumu visā lokā aizliegt tūrisma vīzu izdošanu Krievijas pilsoņiem. Tā vietā ES vienojās apturēt 2007.gada līguma darbību par atvieglotās vīzu izsniegšanas kārtību Krievijas pilsoņiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu