"Eurobasket 2022": Jannis paņem brīvdienu, igauņi tuvu sensācijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristjans Kullamē.
Kristjans Kullamē. Foto: AP/Scanpix

Grieķijas vīriešu basketbola izlase, dodot atpūtu valstsvienības lielākajai zvaigznei Jannim Adetokunbo, pirmdien izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē, bet Igaunijas izlase gandrīz sagādāja sensāciju.

Milānā notikušajā C apakšgrupas cīņā Grieķija ar rezultātu 93:77 (24:17, 22:26, 25:17, 22:17) pārspēja Lielbritāniju, izcīnot trešo uzvaru un nodrošinot vietu astotdaļfinālā.

Saspringtā grafika dēļ Grieķijas izlases treneru kolektīvs nolēma Adetokunbo neiekļaut sastāvā pirmdienas mačā. Sanākušie skatītāji gan nebija apmierināti ar Grieķijas basketbola zvaigznes nespēlēšanu un viņu arēnā sagaidīja ar ūjināšanu.

Grieķijas izlasē ar 21 punktu un piecām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Kosts Sluks, 17 punktus un sešas atlēkušās bumbas pievienoja Georgs Papajannis, bet desmit punkti, septiņas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles un četras bumbas zem groziem bija Kostam Papanikolau.

Lielbritānijas izlasē rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Lūks Nelsons, bet astoņus punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja Gabriels Olaseni.

Dienas pirmajā mačā Igaunija ar 70:73 (16:20, 13:13, 19:20, 22:20) zaudēja Horvātijai. 

Igauņi pēc Kerra Krīsas divpunktu metiena panāca 10:3 vadību, taču līdz ceturtdaļas beigām horvāti jau bija igauņus panākuši un izvirzījušies vadībā.

Pēdējo reizi mačā Igauniju vadībā ar 21:20 otrās ceturtdaļas sākumā ar trīspunktnieku izvirzīja Sīms Sanders Vene. Atlikušajā laikā nelielu pārsvaru noturēja Horvātija.

Igaunija vairākkārt pēdējā ceturtdaļā panāca tikai viena punkta deficītu, taču kaut neizšķirtu panākt neizdevās.

Dario Šaričs četras sekundes līdz mača beigām grozā raidīja pirmo no diviem soda metieniem, bet otrais lidoja grozam garām, atlēkušo bumbu iegūstot Venem. Tomēr Kristiana Kullamē tālmetiens mērķi nesasniedza.

Igaunijas izlasē 18 punktus guva Vene, 17 - Maiks Kalevs Kotsars un 14 - Kullamē, kuram arī piecas rezultatīvas piespēles.

Horvātiem 17 punktus guva Karlo Matkovičs, 15 punktus un 12 atlēkušās bumbas sakrāja Šaričs, bet 13 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Džeilena Smita kontā.

C apakšgrupā līdere ar trīs uzvarām trīs spēlēs ir Grieķija, pa diviem panākumiem divās un trīs cīņās ir Ukrainai un Horvātijai, vienu uzvaru divos dueļos ir guvusi Itālija, bet Igaunijai un Lielbritānijai ir pa trīs zaudējumiem.

Pa divām uzvarām divās spēlēs ir Ukrainai un Grieķijai, bet trijās - Horvātijai. Viena uzvara ir Itālijai, divus zaudējumus piedzīvojusi Lielbritānija, trīs - Igaunija.

Čehija Prāgā ar rezultātu 88:80 (24:14, 26:13, 16:30, 22:23) pārspēja Nīderlandi.

Čehijas izlasei ar 24 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām palīdzēja Jans Veselijs, 20+5 šajos statistikas rādītājos bija Martinam Peterkam, bet daudzpusīgs sniegums bija Tomāšam Kizlinkam, kurš iekrāja 12 punktus, sešas bumbas zem groziem un deviņas rezultatīvas piespēles.

Nīderlandei 22 punktus guva Janniks Franke, bet 12 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Džessem Edvardsam.

D apakšgrupā pa divām uzvarām ir divus mačus aizvadījušajai Serbijai, kā arī trīs cīņas nospēlējušajām Polijai un Izraēlai. Pa uzvarai divās un trīs cīņās ir Somijai un Čehijai, bet trīs zaudējumus piedzīvojusi Nīderlande.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras, sākot ar 10.septembri, norisināsies Berlīnē. Astotdaļfinālā savā starpā tiksies A un B grupu komandas, kā arī C un D grupu labākās vienības.

Čempionāta tiešraides vērojamas platformā "Go3".

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tiek aizvadītas četrās dažādās valstīs.

Eiropas čempionāts notiek no 1. līdz 18. septembrim.

Nākamais Eiropas čempionāts norisināsies pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

Šim finālturnīram bija jānotiek 2021. gadā, taču tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles, gadu vēlāk pulcējas arī kontinenta spēcīgākie basketbolisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu