FOTO ⟩ Pirmās baravikas Rīgas Centrāltirgū. Cik šogad maksā gardās meža veltes?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Krasula/Shutterstock

Kamēr vairākās sēņotāju "Facebook" domubiedru grupās diskutē, ka lielie sēņošanas plāni šogad ies secen, manīts, ka Rīgas Centrāltirgū pārdod baravikas.

Rīgas Centrāltirgus savā "Facebook" lapā ir dalījies ar ziņu un fotogrāfijām, ka pirmās baravikas ir iespējams iegādāties. Kā ziņots pie ieraksta, tās atceļojušas no Kurzemes.

Spriežot pēc bildēm, cenas ir sākot no 12 līdz 22 eiro par kilogramu.

Kā sēņot droši?

  • Lai sēņošana būtu izdevusies un sagādātu prieku, nevis raizes, Latvijas Nacionālā Dabas muzeja mikoloģe Diāna Meiere dalījās ar vērtīgiem padomiem gan iesācējiem, gan pieredzējušiem, dodoties sēņot.
  • Sēņošanas iesācējiem vajadzētu nesteigties, bet sagaidīt tiešām labu sēņu sezonas sākumu, lai sēnes nav ilgi jāmeklē.
  • Izvēlēties mežu, kurš ir pietiekami populārs sēņotāju vidū. Tur, kur ir sēņotāji, ir arī sēnes.
  • Lasīt tikai tās sēnes, kuras var droši atpazīt un vari būt patiesi pārliecināts par to. Lai labāk pārliecinātos, mikologe iesaka par sēni pajautāt kādam zinošākam vai pieredzējušam cilvēkam.
  • Ļoti vērtīgi ir pieteikties arī kādā no "Facebook: grupām, piemēram, "Sēņu medniekiem", "Latvijas sēņotāji" vai "Latvijas Mikologu biedrība un draugi", kur var precīzi uzzināt informāciju par atrasto sēni.
  • Ja nepazīsti sēni - atstāj to mežā. Šis uzskatāms par galveno sēņotāju likumu gan iesācējiem, gan pieredzējušiem sēņu entuziastiem.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu